Se caută agenţi imobiliari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
30-60% este procentajul unui comision la tranzacţie
30-60% este procentajul unui comision la tranzacţie

Reţeaua locală a Century 21 recrutează 50 de brokeri imobiliari pentru patru filiale. La târgul de cariere organizat de agenţia Centrury 21 s-au depus pe siteurile de joburi peste 5.000 de CV-uri în aproape o lună de la anunţ.

În condiţiile în care în mai puţin de doi ani peste 80.000 de agenţii imobiliare au tras obloanele, alte companii de profil profită de această perioadă pentru a găsi cei mai buni oameni din piaţă. Este şi cazul firmei Centrury 21, care organizează, pe o perioadă de două zile, în fiecare toamnă şi primăvară un târg de cariere.

Ultimul s-a desfăşurat în 10 şi 11 martie. „Vreau să menţionăm că nu excludem însă colaborarea şi cu oameni fără experienţă, le vom oferi trainig dacă va fi cazul. Nu va exista un contract de muncă, ci unul de colaborare în baza unui comision, care variază între 30 şi 60%", spune Olimpia Alexe, manager al biroului Century 21 din Floreasca.

Salariul fix, principiul românului

Unul dintre motivele pentru care agenţia organizează astfel de evenimente din aprilie 2008, de când a intrat pe piaţa autohtonă ,este fluxul foarte mare de personal, având în vedere că se oferă doar comision. „Românii nu sunt încă la nivelul Americii spre exemplu din acest punct de vedere. Stabilitatea şi venitul sigur lunar sunt cele mai importante pentru români în prezent", explică Alexe. Asta deşi, spune aceasta, comisioanele din tranzacţii pot foarte uşor să depăşească multe salarii din piaţă. De pildă, la o vânzare a unui apartament de 100.000 de euro, agentul încasează imediat 756 de euro.

„La două, trei astfel de tranzacţii, nu spun mai mult pentru că piaţa este una dificilă, se depăşeşte chiar cu mult un salariu mediu din Bucureşti", susţine Olimpia Alexe.

În această categorie se află şi Nicu P. care a vizitat târgul. „Nu sunt chiar încântat de ofertă. Comisionul vine sau nu vine. Am trecut pe aici mai mult pentru informare, însă la cum este piaţa imobiliară în prezent mi-e greu să cred că un astfel de job va fi o variantă pentru mine", spune el.

Nici organizatorii nu sunt încrezători că vor găsi toţi agenţii de care au nevoie la acest târg. „La ultimul târg, din octombrie 2009 am recrutat 20 de agenţi. Chiar dacă numărul de CV-uri aplicate a fost unul foarte mare, să găseşti oameni pentru nevoile exacte ale unei firmei nu este chiar atât de uşor", completează Laura Marcu, franchise support officer Centrury 21 România.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite