Românii atacă piaţa imobiliară din Dubai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Febra investiţiilor în Dubai s-a înteţit în ultimii ani, odată cu democratizarea pieţei, prin accesul acordat cetăţenilor străini în mediul de afaceri al Emiratelor. Tot mai mulţi

Febra investiţiilor în Dubai s-a înteţit în ultimii ani, odată cu democratizarea pieţei, prin accesul acordat cetăţenilor străini în mediul de afaceri al Emiratelor. Tot mai mulţi români şi chiar cetăţeni ai Republicii Moldova au început să caute profituri în afacerile imobiliare din emiratul Dubaiului, supranumit steaua Orientului Mijlociu.

Românii pot intra pe piaţa de imobiliare ca investitori plătind circa 80.000 de euro pentru un studio, 120.000 de euro pentru un apartament cu două camere, 250.000 de euro pentru un apartament cu trei camere şi 350.000 de euro pentru unul cu patru camere.

Investiţiile se finalizează în doi ani, după care preţul locuinţelor plătite în avans creşte la circa 180 la sută. În felul acesta, românii pot fie să îşi vândă respectivul apartament, fie să îl închirieze foarte avantajos, date fiind chiriile care pleacă de la 1.500 de euro pe lună, în cazul unui apartament simplu, până la 2.300 de euro, pe un apartament cu două-trei camere.

În felul acesta, şi românii cu venituri medii îşi pot permite să investească în Dubai, unde ritmul de creştere al valorii imobiliare este mai mare decât în Bucureşti, în timp ce preţurile sunt asemănătoare.

Românii, care au o experienţă tristă cu birocraţia şi taxele nejustificate percepute de autorităţi, se simt atraşi de Dubai şi pentru că aici nivelul impozitelor este minim, iar abuzurile excluse.

În plus, Dubaiul a devenit un punct de atracţie turistică majoră, inclus în toate ofertele operatorilor internaţionali. În fiecare an, creşterea numărului vizitatorilor este de sută la sută, nu mai puţin de 12 milioane de turişti fiind aşteptaţi să admire celebrele insule Palmier odată cu anul 2010.

Investiţiile imobiliare în Dubai sunt programate să crească vertiginos până în anul 2013. Cel mai celebru proiect de acest fel este aşa-numitul Dubai Land, un loc în care se construiesc atât apartamente destinate traiului zilnic, cât şi universităţi sau spaţii pentru activităţi sportive cum ar fi fotbal, cricket, tenis, golf sau chiar Formula 1.

Dubai Land se împarte, la rândul său, în mai multe zone, cum ar fi Dubai City Sport sau Dubai Motor City Sport. Autorităţile din Dubai au planuri mari pentru această arie de dezvoltare, de vreme ce construiesc aici cel mai mare aeroport din lume, Jebel Ali.

În final, regiunea va fi împărţită în şase zone tematice, scopul fiind de a atrage 15 milioane de turişti. Proiectul va costa 20.000 miliarde de euro şi va avea 200.000 de vizitatori zilnic. Suprafaţa investiţiei este de 278 de km pătraţi şi va include 45 de megaproiecte şi 200 subproiecte. Creşterea preţurilor pe imobiliare va fi constantă până în anul 2013, după care se va stabiliza pentru că ritmul construcţiilor se va domoli.

Dubaiul se laudă deja cu o insulă palmier finalizată, succesul proiectului convingând autorităţile să demareze alte două asemenea insule, plus un megaansamblu insular numit Laguna şi un altul care întruchipează harta lumii. Marile cluburi şi asociaţii sportive îşi cumpără locaţii în Dubai pentru că aici se vor desfăşura foarte multe dintre competiţiile internaţionale.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite