Reduceri de sărbători la apartamente şi vile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clienţii care contractează locuinţe pe perioada Târgului Imobiliar Naţional pot economisi între 1.700 şi 15.000 euro. Dezvoltatorii imobiliari participanţi la Târgul Imobiliar Naţional

Clienţii care contractează locuinţe pe perioada Târgului Imobiliar Naţional pot economisi între 1.700 şi 15.000 euro.

Dezvoltatorii imobiliari participanţi la Târgul Imobiliar Naţional (tIMOn) ce are loc la World Trade Plaza în perioada 12-16 decembrie oferă reduceri cuprinse între 3% şi 9% din preţurile de listă pentru clienţii care încheie un precontract în acest interval. Organizatorii estimează, pentru cele patru zile de expoziţie, un număr de 10.000 de vizitatori şi vânzări de cinci milioane de euro.

Reprezentanţii companiilor imobiliare prezente la tIMOn au pus la punct o serie de campanii de marketing pentru atragerea unui număr cât mai mare de clienţi. Dezvoltatorii acordă discounturi semnificative atât pentru apartamentele din blocurile nou-construite şi vilele din ansamblurile rezidenţiale, cât şi pentru unităţile locative din zonele turistice, precum Sinaia sau Costineşti.

Spre exemplu, una dintre firmele participante pune la bătaie o garsonieră în Costineşti la preţul de 27.500 de euro. Persoana care va beneficia de această ofertă va fi desemnată în urma unei tombole la care vor participa toţi clienţii care, pe parcursul expoziţiei, vor încheia un contract şi vor achita un avans de 5.000 lei pentru achiziţionarea unei unităţi locative din complexul Sea World Residence. În general, preţurile locuinţelor scoase la vânzare variază între 49.000 euro pentru o garsonieră la Bran şi 725.000 euro pentru un penthouse în Pipera.


Printre noutăţile aduse de această ediţie a Târgului Imobiliar Naţional se numără ansamblurile rezidenţiale La Rivierre, situat pe autostrada Bucureşti-Piteşti, Mayer Residence din Berceni, IOR Residence de lângă parcul omonim, Teia din Sibiu şi Elite Residence din Pipera. Costurile de achiziţie pentru locuinţele din aceste complexuri variază între 1.300 şi 2.500 de euro pe metru pătrat.

"Anul viitor vom asista la apariţia unor proiecte de-a dreptul spectaculoase şi, foarte important, este faptul că se vor înmulţi proiectele noi în provincie. Deja Clujul are o dezvoltare exponenţială, Constanţa nu stă pe loc, iar Braşovul vine tare din urmă", spune Vlad Vlăsceanu, directorul tIMOn.

Clienţii caută locuinţe la 1.000 euro metrul pătrat

Deocamdată, preţurile apartamentelor şi vilelor din provincie sunt mai mici faţă de cele din Capitală. Spre exemplu, un metru pătrat construit în complexul de vile Eden din Sibiu variază între 600 şi 1.000 de euro. În schimb, cea mai ieftină garsonieră bucureşteană prezentă la târg este în complexul Confort City şi costă 49.500 euro, adică 1.100 euro pe metrul pătrat construit.


În prima zi a târgului, vizitatorii nu prea s-au înghesuit la standurile companiilor imobiliare. Cei care au venit totuşi la World Trade Plaza s-au declarat oarecum nemulţumiţi de preţurile afişate. Ei consideră ofertele prea scumpe. Nicolae Baraitaru spune că vrea să cumpere un apartament pentru fiul său, însă efortul financiar pe care ar trebui să-l facă pentru achiziţionarea locuinţei mult visate i se pare destul de mare.

"Preţurile sunt foarte mari, eu nu ştiu cine va cumpăra. Dacă faci credit la o bancă de 100.000 euro, până-l plăteşti se duce toată tinereţea ta. Cred că 1.000 de euro pe metrul pătrat era de ajuns", spune Baraitaru. Şi Dan Dragomir, un alt potenţial client, spune că preţurile sunt destul de piperate. "Eu caut un apartament de două camere şi aş fi dispus să plătesc între 1.000 şi 1.200 euro pe metrul pătrat. 1.500 de euro mi se pare un preţ mare", declară el.


De partea cealaltă, dezvoltatorii susţin că preţurile solicitate sunt în mare parte justificate. Asta pentru că, în ultima perioadă, costurile cu forţa de muncă şi ale materialelor de construcţii au crescut foarte mult. "Toate costurile au justificări economice.

Trebuie să creştem salariile muncitorilor buni, pentru ca ei să nu mai plece în străinătate. De asemenea, şi preţurile terenurilor şi materialelor de construcţii au crescut de la începutul anului", spune Marcel Iordache, director vânzări la Kone Invest.

Dezvoltatorii bulgari au pus ochii pe România

Locuinţele de vacanţă la mare sau la munte încep să fie atractive pentru clienţii români. Tendinţa a fost sesizată în egală măsură de dezvoltatorii autohtoni, dar şi de cei bulgari. Doritorii pot achiziţiona apartamente în complexuri de vacanţă din Balcik şi Kavarna, la preţuri cuprinse între 1.000 şi 1.500 euro metrul pătrat. Proiectele româneşti sunt situate în Sinaia, Bran sau Costineşti. Cel mai ieftin apartament la Belleview Sinaia costă aproape 68.000 euro, iar metrul pătrat construit în Sea View Costineşti costă cel puţin 950 euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite