Proiectul Dâmboviţa Center va fi gata în anul 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta Casă Radio se va transforma într-un proiect de peste 500.000 de metri pătraţi, construiţi în urma unei investiţii de aproximativ jumătate de miliard de euro Unul dintre cele

Fosta Casă Radio se va transforma într-un proiect de peste 500.000 de metri pătraţi, construiţi
în urma unei investiţii de aproximativ jumătate de miliard de euro

Unul dintre cele mai importante contracte imobiliare de parteneriat public-privat, proiectul Dâmboviţa Center, este atent supravegheat de autorităţi. Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi locuinţelor, Laszlo Borbely, a vizitat ieri şantierul şi s-a arătat optimist în privinţa capacităţii investitorilor de a finaliza lucrările până în 2012.

Numai în primii ani din cei 49 în care fosta Casă Radio va avea o importantă componentă privată, clădirea va aduce profituri de câteva sute de milioane de euro. Managerul general al Plaza Centers, Yaron Moryosef, a declarat, pentru NewsIn, că structura fostei Case Radio va fi păstrată, urmând ca doar părţi din interiorul clădirii să fie demolate pentru a extinde spaţiul destinat centrelor comerciale şi birourilor.

Rezidenţial, birouri şi retail

"Se lucrează puternic şi cred că au puterea să ducă la bun sfârşit acest proiect. Nu cred că vom ajunge la penalizări pentru întârzieri, iar în câţiva ani această zonă va fi un punct de repere şi de relaxare pentru bucureşteni", girează declarativ pe investitori ministrul Borbely.

Proiectul va fi realizat în trei etape, pe o suprafaţă totală de 560.000 metri. Într-o primă fază vor fi realizate, pe o suprafaţă de 39.500 metri pătraţi, spaţii de birouri şi apartamente deasupra clădirii existente, un centru comercial de 132.000 metri pătraţi, un hotel şi un cazinou pe 40.000 metri pătraţi.

Dezvoltatorii vor mai construi un imobil de birouri, structurat pe două clădiri cu trei şi, respectiv, nouă etaje, cu o suprafaţă utilă de 11.500 metri pătraţi şi cu 80 de locuri de parcare care va fi predat autorităţilor locale în circa doi ani de zile.

Partea a doua a proiectului cuprinde două clădiri turn de câte 31 de etaje fiecare, cu o suprafaţă totală de 106.000 metri pătraţi, care vor dispune de birouri, spaţii rezidenţiale, centre comerciale şi hoteluri. Ultima fază a proiectului prevede realizarea pe o suprafaţă de 36.000 metri pătraţi a noi centre comerciale, clădiri rezidenţiale şi de birouri, plus o parcare cu 600 de locuri.

Dâmboviţa Center în cifre

- 200.000 mp locuri de parcare;
- 150.000 mp zona comercială;
- 80.000 mp spaţii de birouri;
- 40.000 mp spaţii rezidenţiale;
- hotel cu 300 de camere şi 100 de apartamente;
- 6.500 mp centru de conferinţe.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite