Proiect spaniol de 140 milioane de euro în nordul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma cu capital spaniol Delorian Group va începe anul viitor construcţia unui proiect imobiliar în zona de nord a Capitalei, care va include 1.000 de apartamente şi spaţii comerciale cu o

Firma cu capital spaniol Delorian Group va începe anul viitor construcţia unui proiect imobiliar în zona de nord a Capitalei, care va include 1.000 de apartamente şi spaţii comerciale cu o suprafaţă totală de 100.000 metri pătraţi, valoarea investiţiei fiind de circa 140 milioane euro.

"Am început elaborarea acestui proiect în urmă cu doi ani şi jumătate şi am finalizat deja toate detaliile legate de proiectare. În prezent avem toate avizele necesare, aşteptăm doar autorizaţia de construire, care va fi eliberată cel târziu în luna octombrie, iar lucrările vor începe în cursul anului viitor", a declarat Andrei Sandu, directorul general al firmei Mediacity, consultantul proiectului.

Ansamblul va fi dezvoltat pe un teren de 50.000 de metri pătraţi, amplasat între şoseaua Ionescu-Siseşti şi lacul Griviţa, şi va include 13 clădiri cu aproximativ 1.000 de apartamente şi spaţii comerciale şi de servicii, cu o suprafaţă construită totală de circa 100.000 de metri pătraţi. Apartamentele vor avea suprafeţe construite cuprinse între 35 şi 110 metri pătraţi, iar complexul va dispune de parcări şi spaţii de depozitare cu o suprafaţă totală de 45.000 metri pătraţi.

Potrivit lui Sandu, valoarea de piaţă a proiectului la finalizarea lucrărilor va atinge 200 milioane de euro, calculată la preţurile solicitate în prezent în zonă, de circa 2.000 de euro pe metru pătrat. Sandu a afirmat că a fost contactat de la o serie de companii şi fonduri de investiţii străine interesate de asocieri sau chiar de cumpărarea proiectului, precizând însă că o decizie în acest sens va fi luată abia după obţinerea autorizaţiei de construcţie.

Compania Delorian Group a fost înfiinţată în anul 2004 şi este controlată de doi oameni de afaceri spanioli, care au dezvoltat în ultimii 20 de ani mai multe imobiliare în nordul Spaniei. Proiectul din şoseaua Ionescu-Siseşti reprezintă prima investiţie a companiei pe piaţa românească. Firma Media City din Bucureşti a fost înfiinţată în anul 1996 şi furnizează servicii de consultanţă imobiliară, intermediere a tranzacţiilor, managementul proprietăţilor, studii de piaţă şi de fezabilitate, precum şi promovări de proiecte şi evaluări imobiliare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite