Proiect de 1,5 miliarde de euro în locul Tractorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Flavus Investiţii va dezvolta pe platforma Tractorul Braşov un proiect imobiliar mixt în valoare de 1-1,5 miliarde de euro. Reprezentanţii companiei au adăugat că, momentan, se concentrează

Flavus Investiţii va dezvolta pe platforma Tractorul Braşov un proiect imobiliar mixt în valoare de 1-1,5 miliarde de euro. Reprezentanţii companiei au adăugat că, momentan, se concentrează asupra proiectului din Braşov, precum şi asupra altuia, în Timişoara, desfăşurat pe un teren de 23 de hectare.

"Valoarea proiectului pe care dorim să îl dezvoltăm la Braşov se ridică la 1-1,5 miliarde de euro", a subliniat Silviu Savin, unul dintre administratorii companiei. Acesta a adăugat că lucrările de construcţie se vor desfăşura pe o perioadă de 10-12 ani şi vor fi demarate, potrivit estimărilor oficiale, în decursul anului viitor.

"Viitorul proiect va avea aproximativ 1,3 milioane de metri pătraţi, pe care o să dezvoltăm zone rezidenţiale (7.000-8.000 apartamente în 10 ani), birouri de peste 100.000 de metri pătraţi, parcuri, o zonă industrială de 20-25 de hectare, universităţi, un mall de 100.000 de metri pătraţi", a subliniat Savin.

Acesta a adăugat că fiecare arie de utilizare a complexului (retail, apartamente şi birouri) va fi livrată în mai multe faze, însă că numărul exact al acestora este greu de specificat exact. "Previzionăm că apartamentele şi birourile vor fi livrate relativ constant în timp", a precizat însă acesta.

Fonduri proprii şi împrumuturi bancare

În ceea ce priveşte modalitatea de finanţare a proiectului, reprezentantul companiei a precizat că investiţia va proveni atât din fonduri proprii, cât şi din împrumuturi bancare.

Pentru moment, acesta a precizat că Flavus Investiţii se află în discuţii cu peste 20 de investitori interesaţi de un parteneriat în vederea dezvoltării acestui proiect.

Au început, de asemenea, şi o serie de negocieri cu un operator hotelier interesat de deschiderea unei unităţi în cadrul ansamblului. Cât despre randamentul şi marja de profit previzionată pentru întreaga dezvoltare, Savin a precizat că "proiectul este prea complex şi este prea devreme pentru a face astfel de estimări".

Adio tractoare!

Cu privire la continuarea producţiei de tractoare pe platforma fostei uzine, reprezentantul companiei a declarat: "Procesul de căutare a unui partener strategic cu ajutorul căruia să putem produce tractoare continuă".

Acesta a precizat că Flavus Investiţii a emis încă de acum trei luni un caiet de sarcini către 70 de posibili parteneri, producători de tractoare din toată lumea.

"În acest moment discutăm cu doi-trei, însă, din păcate, niciunul nu a solicitat vizionarea zonei", a spus Savin. Acesta a adăugat că reprezentanţii companiei îşi doresc în continuare să valorifice acest patrimoniu, că, din păcate, interesul nu este însă atât de mare pe cât speraseră iniţial.

Posibilitatea producţiei de tractoare rămâne încă deschisă, în contextul în care se preconizează că, în următorii ani, România va atrage fonduri pentru dezvoltarea sectorului agricol. Aceasta, cu atât mai mult cu cât o bună parte din suprafaţa totală pe care va fi desfăşurat proiectul va avea o destinaţie industrială, potrivit planurilor iniţiale.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite