Prima Casă agită din nou piaţa imobiliară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În plafonul actual de 60.000 de euro se încadrează şi vile de la periferia Capitalei
În plafonul actual de 60.000 de euro se încadrează şi vile de la periferia Capitalei

Creşterea plafonului garantat de Guvern este aşteptată cu nerăbdare atât de către dezvoltatori, care-şi fac noi planuri de vânzări, cât şi de cumpărătorii încă indecişi

Noile intenţii de îmbunătăţire a programului care ar trebui să încurajeze construcţia de locuinţe noi le dau speranţe dezvoltatorilor imobiliari. „Pentru noi, sincronizarea este excelentă. Noul plafon se va plia mult mai bine pe ofertele noastre pentru apartamentele de două şi trei camere. Suntem siguri ca efectele programului se vor vedea mult mai pregnant decât în 2009. Asteptăm din partea Guvernului varianta finală a programului,” afirmă Avi Shloush,  manager general al ansamblului Doamna Ghica Plaza. Preţurile apartamentelor din acest complex pleacă de la 65.797 de euro + TVA (5%) pentru o garsonieră şi ajung la 152.507 euro + TVA pentru un apartament de patru camere.

 

Plafon mărit, locuinţe mai spaţioase

 

Asher Lax, director de marketing şi vânzări al Adama, unul dintre dezvoltatorii care a vândut un număr destul de mare de apartamente prin acest program, consideră că principalul avantaj al măririi plafonului garantat de stat este faptul că, astfel, clienţii vor avea posibilitatea să achiziţioneze locuinţe cu suprafeţe mai mari. 

Şi agenţii imobiliari sunt încântaţi de posibilele modificări ale programului. „Este o modificare binevenită. Vechiul plafon încuraja doar achiziţia de apartamente vechi, în zone de cartiere. Suntem convinşi că numărul tranzacţiilor va creşte, mai puţin pe segmentul de lux, care nu este direct influenţat de «Prima Casă»,” crede Eugen Paternic,  director general al companiei imobiliare CityExpert.

 

Ofertă variată

 

Totuşi, chiar dacă plafonul de 60.000 de euro rămâne neschimbat, cumpărătorii au de unde alege. Dintre cele aproximativ 200 de ansambluri rezidenţiale listate pe portalul Rezidential.net, 20% se încadrează în această sumă, conform reprezentanţilor siteului.

Garsonierele din Drumul Taberei, de exemplu, au preţuri cuprinse între 25.000 şi 39.000 de euro. Pe Splaiul Unirii, în Confort City, garsonierele pleacă de la 39.000 de euro, ca de altfel şi în Titan, în ansamblul Răsărit de Soare, detaliază Eugenia Cosinschi, project manager al companiei.

În Militari, garsonierele au preţuri cuprinse între 36.000 de euro, în ansamblul Style Residence şi 48.000 de euro în ansamblul Lacul Morii. Şi Greenfield Residence din Băneasa se califică pentru „Prima Casă”, cu garsoniere începând de la 36.000 euro.

În ceea ce priveşte apartamentele cu două camere, găsim în complexul Evocasa Optima din Titan preţuri de 55.000 de euro, pe Splaiul Unirii – de 45.000 de euro, în Militari – oferte de 57.000 de euro, iar în Băneasa – de 69.000 de euro.

Pentru cei care preferă casa unui apartament la bloc, există şi ansambluri de vile care se încadrează în condiţiile programului. Cele mai mici preţuri sunt în ansamblul Casa Forte din Tărtăşesti, unde o vilă costa 54.000 de euro, dar şi în Popeşti Leordeni, unde o vilă costă 60.000 euro, conform rezidential.net.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite