Pârtiile deschise vara saltă preţul caselor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea proprietăţilor rezidenţiale din apropierea staţiunilor montane au preţuri de peste 200.000 de euro. Italia, Elvetia si Austria sunt cele mai căutate destinatii. Gusturile tot

Majoritatea proprietăţilor rezidenţiale din apropierea staţiunilor montane au preţuri de peste 200.000 de euro. Italia, Elvetia si Austria sunt cele mai căutate destinatii.

Gusturile tot mai rafinate ale cumpărătorilor de case corelate cu hotărârea proprietarilor de a nu ceda la preţ i-au făcut pe cei din urmă să mizeze pe apropierea locuinţelor de frumuseţi naturale şi peisaje excentrice. Din ambele categorii fac parte pârtiile practicabile pe timpul verii. Ofertele agenţiilor imobiliare cuprind zeci de anunţuri de vânzare ale proprietăţilor situate în vecinătatea acestor pârtii.

Un astfel de exemplu este Italia. O piaţă imobiliară stabilă, unde fluctuaţiile de preţuri sunt normale, oferă una dintre cele mai apropiate pârtii deschise pe timpul verii de România. Zona de schi Arabba- Marmolada cuprinde gheţarul Marmolada, care oferă o zăpadă excelentă tot timpul anului.

Cel mai înalt punct al pârtiei este şi la 100 de metri de vârful gheţarului, 3.269 metri. O casă din lemn de aici, cu o suprafaţă de 110 metri pătraţi, construită în apropiere de pârtii, poate fi achiziţionată cu 190.000 de euro Terenul aferent construcţiei este însă aproape inexistent.

Case de vacanţă cu 400.000 de euro

Dacă ai cu 30.000 de euro mai mult, îţi poţi achiziţiona o casă de vacanţă în staţiunea Zermatt din Elveţia. Aici poţi schia inclusiv pe timpul verii pe cei 10 kilometri de pârtii de pe gheţarul Ventina. Cea mai lungă pârtie porneşte de la altitudinea de 3.450 metri.

Capacitate de 250 de persoane

Chiar dacă în zona Chamonix situată la poalele muntelui Mont-Blanc o casă cu patru dormitoare, terasă, balcon, living poate fi închiriată pentru 1.400 de euro, cei mai mulţi francezi sunt interesaţi să achiziţioneze, nu să închirieze.

Preţurile sunt însă destul de piperate. O vilă similară costă nu mai puţin de 400.000 de euro, potrivit agenţiei imobiliare properazzi.com. Staţiunea de schi este situată parţial pe gheţar şi este recomandată experimentaţilor. Majoritatea pârtiilor sunt deschise inclusiv în cele mai călduroase zile.

Unul dintre cele mai cunoscute complexuri de schi acoperite din Europa este Milton Keynes Xscape. Amplasate la doar 80 de kilometri de Londra, cele trei pârtii dispun de schi-lift şi au o capacitate maximă de 250 de persoane. Cea mai nouă structură de schi acoperit, Glasgow Braehead, dispune de o pârtie de 200 metri lungime şi o pârtie specială pentru practicarea snowboardului.

Preţurile practicate pentru accesul pe cele două pârtii pornesc de la 20 de lire pe oră şi scad progresiv în funcţie de numărul de persoane şi timpul petrecut. Tot în scădere se află şi piaţa imobiliară englezească. Potrivit Knight Frank, preţurile proprietăţilor rezidenţiale din capitala Marii Britanii au intrat într-un declin ce nu pare să se apropie de sfârşit prea curând.

Scăderile preţurilor cu 1,5% de luna trecută nu este un motiv suficient pentru cei interesaţi de achiziţionarea unei locuinţe. Britanicii sunt tot mai reticenţi în a plăti sumele încă fabuloase pentru o casă şi aşteaptă adevăratele ieftiniri.

Bottrop, cea mai lungă pârtie artificială

Una dintre cele mai lungi pârtii din lume, de peste 3.000 de metri, este principalul atu al proprietarilor de case din regiunea austriacă Solden - Otztal. Şi aici, majoritatea pârtiilor, situate între altitudini de 1.370 şi 3.260 de metri, sunt practicabile pe tot parcursul anului.

Apropierea de Ibiza Alpilor, cea mai bună staţiune de schi şi snowboard din Austria, creşte considerabil preţurile locuinţelor din zonă. O vilă cu trei dormitoare poate costa aici chiar şi 250.000 de euro.

Cea mai lungă pârtie artificială din lume este în Germania, la Bottrop. Alpin Center Tetraeder are o lungime de 640 de metri şi un traseu curbat, care le imită pe cele naturale. O oră pe traseul nemţesc poate costa chiar şi 45 de euro. Case de vânzare poţi găsi însă inclusiv la preţuri sub 200.000 de euro.

Mersul preţurilor

Cu un buget de 200.000 de euro poţi achiziţiona o locuinţă în apropierea unei piste de schi, practicabilă pe timpul verii în ţări precum Italia, Elveţia, Belgia şi chiar Germania. Cele mai scumpe case par să fie în celebra staţiune franceză Chamonix, situată la poalele muntelui Mont Blanc. Aici media preţurilor sare de 200.000 de euro. Cu 200.000 poţi achiziţiona cel mult un apartament.

O casă cu două dormitoare din oraşul englezesc Milton Keynes costă, în medie peste 315.000 de euro. Şi în Glasgow, preţurile sunt similare, uşor mai mici. Scumpe sunt şi proprietăţile rezidenţiale din regiunea austriacă Solden - Otztal. Aici o vilă cu trei dormitoare poate costa chiar şi 250.000. Cu bani mai puţini, 165.000 de euro, poţi cumpăra un apartament cu două camere în apropierea pârtiei belgiene Snow Valley.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite