News

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stagnare: Carpatcement Holding este primul producător de ciment de pe piaţa locală care a anunţat o stagnare a vânzărilor în prima jumătate a acestui an ca urmare a limitării liniilor de

Stagnare: Carpatcement Holding este primul producător de ciment de pe piaţa locală care a anunţat o stagnare a vânzărilor în prima jumătate a acestui an ca urmare a limitării liniilor de producţie, potrivit Mediafax. Capacităţile de producţie din România ale principalilor jucători sunt utilizate la maximum în acest moment.

Mihai Rohan, directorul general al companiei, estima în luna februarie că vânzările ar putea stagna pe parcursul întregului an. Lafarge a anunţat, de asemenea, săptămâna trecută o creştere de 27,8%, după ce în primele trei luni avansaseră cu 8%.

Holcim va anunţa rezultatele din primul semestru la sfârşitul acestei luni. Oficialii Carpatcement mizează pe un avans de 20%, după ce în primele trei luni ale anului vânzările au crescut cu 15%. Cei trei producători de ciment prezenţi pe piaţa din România anunţaseră de la începutul anului o încetinire a creşterilor din piaţă la un nivel de două ori mai mic, comparativ cu anul precedent, respectiv 20% faţă de 40%.

În perioada similară a anului precedent, filialele locale ale celor trei producători erau cele mai performante din cadrul grupurilor din care fac parte, afişând creşteri între 40% şi 70% ale vânzărilor.

Toate cele trei companii au anunţat că sunt dispuse să realizeze investiţii de circa 100 milioane de euro, fiecare până în 2010. Piaţa de ciment din România a atins anul trecut un volum de 10,2 milioane de tone, în creştere cu 30%. Valoarea pieţei este de circa 800 milioane euro.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite