News

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţii: Compania Cemrom, parte a grupului Metaleurest, pune la bătaie 20 milioane de euro pentru a profita de creşterile pieţei de ciment, potrivit Mediafax. Aceasta este una dintre

Investiţii: Compania Cemrom, parte a grupului Metaleurest, pune la bătaie 20 milioane de euro pentru a profita de creşterile pieţei de ciment, potrivit Mediafax.

Aceasta este una dintre rarele acţiuni ale unui producător care nu face parte din grupul celor trei mari jucători de pe piaţa autohtonă, respectiv HeidelbergCement (Germania), Holcim (Elveţia) şi Lafarge (Franţa).

Cei trei jucători internaţionali domină categoric o piaţă de circa un miliard de euro. Cemrom a anunţat că va construi o linie tehnologică de măcinare, ambalare şi livrare a cimentului, localizată în Corbu, judeţul Constanţa.

Aceasta urmează să aibă o capacitate de producţie de 700-750.000 de tone pe an, ceea ce reprezintă aproape 7% din piaţa locală.

Cimentul produs va fi destinat în principal pieţei interne. Un incovenient este reprezentat de achiziţionarea clincherului, materia primă necesară producerii cimentului, pentru care ar putea apela şi la importuri.

Lucrările de construcţie au început în luna februarie 2008 şi urmează să fie finalizate în luna iulie a anului viitor. Cemrom ar putea iniţia investiţii similare în viitor, în funcţie de evoluţia pieţei de profil.

Firma Cemrom este parte a grupului Metaleuroest. Din acest grup fac parte producătorul de materiale de construcţii Soceram Bucureşti şi producătorul de echipamente de transmisie mecanică Neptun Câmpina. Piaţa de ciment a crescut peste capacităţile de producţie ale pieţei, în acest an fiind estimate importuri de ciment de un milion de tone.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite