NEWS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania producătoare de materiale de construcţii dufa Deutek, controlată de fondul de investiţii Advent Intenational, a anunţat achiziţionarea societăţii Scan, companie care are în

Compania producătoare de materiale de construcţii dufa Deutek, controlată de fondul de investiţii Advent Intenational, a anunţat achiziţionarea societăţii Scan, companie care are în portofoliu adezivii şi mortarele Zivvo. Valoarea tranzacţiei a fost de patru milioane euro, potrivit unui comunicat al companiei.

În luna martie, dufa a demarat preluarea producătorului de mortare şi adezivi Bengoss Comimpex, în urma unei tranzacţii de 19 milioane de euro. Scan deţine o unitate de producţie în Fundulea, judeţul Călăraşi. Capacitatea actuală a unităţii de producţie de la Fundulea este de 10.000 de tone anual şi, începând cu luna august, va demara producţia de adezivi şi mortare sub brandul Bauleiter.

Astfel, dufa, specializată iniţial pe vopsele decorative, îşi întăreşte prezenţa pe piaţa materialelor de finisaj, considerată a avea un potenţial de creştere susţinut ca urmare a intrării unui număr mare de proiecte rezidenţiale în această etapă. Dufa Deutek a realizat anul trecut o cifră de afaceri de circa 30 milioane euro, ajungând la o cotă de 16% pe piaţa de acoperiri decorative.

Un alt fond de investiţii activ în sectorul de materiale de construcţii este Enterprise Investors, care anul acesta a decis preluarea Simcor, întărindu-i prezenţa pe piaţa blocurilor BCA. Piaţa de adezivi cu o valoare estimată de 95 de milioane de euro păstrează un potenţial ridicat. În România, consumul de adezivi este de 1,82 metri pătraţi de plăci lipite faţă de 5-8 metri pătraţi în ţări din Europa Centrală şi de Est.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite