NEWS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ritmul anual de creştere al lucrărilor de construcţii din România s-a redus substanţial în luna iunie, până la un nivel de 12,7%. Comparativ, în lunile anterioare, această piaţă a avut

Ritmul anual de creştere al lucrărilor de construcţii din România s-a redus substanţial în luna iunie, până la un nivel de 12,7%. Comparativ, în lunile anterioare, această piaţă a avut un ritm de creştere de peste 30%.

Piaţa internă era cea mai performantă din regiune. În urma rezultatelor din luna iunie, centralizate de Eurostat, România se plasează pe a treia poziţie în Uniunea Europeană.

Piaţa autohtonă a fost devansată de cele din Polonia şi din Slovenia. Polonia a înregistrat cea mai mare creştere a sectorului de construcţii în iunie, de 20,8% faţă de aceeaşi lună din 2007, urmată de Slovenia, cu 14,9%.

Bulgaria s-a clasat pe poziţia a patra după România, cu un ritm de creştere a pieţei construcţiilor de 10,3%. Singurele state care au raportat un avans în acest sector pentru ultimele două luni au fost Polonia, România, Suedia şi Bulgaria.

Eurostat, care a centralizat date pentru 13 dintre cele 27 de state membre, arată că sectorul construcţiilor a scăzut în UE, în iunie, cu 1,8% faţă de perioada similară a anului precedent, în timp ce statele din zona euro au raportat o scădere mai mare, de 2,4% în acelaşi interval. Spania a suferit o prăbuşire a sectorului în această perioadă.

Ibericii au înregistrat o reducere a lucrărilor de 15,9%, în timp ce Marea Britanie a raportat un declin de 4,7%. În ciuda acestei temperări a avansului pieţei, România se află pe primul loc în UE în funcţie de ritmul de creştere a producţiei în sector după trimestrul al doilea.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite