Lux la superofertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La momentul construcţiei investiţia în finisaje se ridica la peste 1.000 de euro pe metru pătrat
La momentul construcţiei investiţia în finisaje se ridica la peste 1.000 de euro pe metru pătrat

Proprietarul unei vile mobilate şi complet echipate din Cluj a redus preţul cu aproape 50%. Clădirea situată în cartierul Gheorghieni valora, cu doi ani în urmă, peste un milion de euro. Acum, preţul cerut se apropie de investiţia făcută în construire şi mobilare.

Gheorghieni găzduieşte locuinţa ce se află la vânzare la un preţ nu tocmai de lux, având în vedere oferta completă a casei, care se află în portofoliul companiei locale Grup de Lux. Gheorghieni, situat în estul municipiului, este unul dintre cele mai cunoscute şi renumite cartiere din Cluj-Napoca. A fost construit în anii ‘60 după un plan urbanistic ce a inclus numeroase spaţii verzi, parcuri şi zone de agrement.

Zona beneficiază de multe spaţii comerciale precum Hermes, Mercur, Diana, de policlinică şi clinică veterinară. Denumirea cartierului provine de la localitatea limitrofă omonimă.

Cartier de elită

Axele principale ale cartierului sunt constituite de străzile Brâncuşi şi Titulescu. Aici sunt prezente atât zone de blocuri cât şi de case. În 2006 s-a început construcţia unui complex comercial, Iulius Mall şi a unui hypermarket.

„Acest cartier este unul dintre cele mai bine văzute din Cluj, este unul liniştit şi care se adresează mai mult oamenilor cu venituri peste medie", spune Doru Lupeanu, senior partner în cadrul companiei Fix Up Marketing. Conform acestuia, la momentul construcţiei, proprietarul a cheltuit o sumă destul de importantă, având în vedere media de cost pe metru pătrat din 2006 care se situa la aproximativ 700 de euro.

Accesorii de marcă

„Dacă luăm în calcul şi finisajele, fiind vorba despre unele de marcă, preţul pe metru pătrat ar putea depăşi 1.700 de euro per total", este de părere Lupeanu. O astfel de proprietate se putea vinde în anul de boom 2008 cu mult peste un milion de euro. „Proprietarul acestei case este cetăţean român, dar în prezent lucrează în străinătate unde ar dori să se stabilească, motiv pentru care doreşte să înstrăineze casa pe care a construit-o în Cluj", spune Lacrimă Andreica, marketing manager al companiei Grup de Lux.

Casa este construită într-un stil modern, echilibrat, după model vestic. La parter se află un spaţiu utilitar,un birou, living modern, bucătarie. La etaj sunt băi şi dormitoare, iar imobilul are şi o mansardă. Stilul decoraţiunilor interioare şi al detaliilor pentru amenajarea interioară a casei a fost unul minimalist, aplicat la ultimele trenduri moderne, punându-se accentul pe detalii, cu produse de renume. Astfel, şemineul este finisat cu piatră decorativă Keyra, importată din Grecia, parchetul masiv din lemn exotic poartă marca Gombeira, canapelele din living sunt marca Natuzzi (Italia).

Corpurile de iluminat sunt branduri precum Foscarini şi Kolarz, mobilierul este realizat de Smania, uşile sunt din wenge cu inserţie de aluminiu, iar la etaj parchetul exotic poartă marca Guatambu (lemn masiv). Băile au fost realizate şi decorate cu gresie spaniolă şi obiecte sanitare Laufen, iar mansarda a fost finisată cu parchet Zebrano.

Locuinţa are cinci camere şi trei băi în suprafaţă de 350 de metri pătraţi utili, cu un teren aferent de 400 de metri pătraţi (ce cuprinde două locuri de parcare) şi este construită pe structură de cărămidă. Deţine toate utilităţile - curent, apă, gaz şi canalizare, sistem de încălzire este prin centrală şi climatizare prin aer condiţionat. Bucătăria este mobilată şi utilată, contorizarea este făcută prin apometre, iar clădirea are şi contor de caldură şi contor de gaz. Imobilul are interfon, sistem de alarmă şi telecomandă pentru poartă pentru acces auto.

Ce mai poţi cumpăra

Cu puţin peste 600.000 de euro se poate achiziţiona în Javea, Alicante-Spania, o vilă modernă cu vedere spre Marea Mediterană, cu patru dormitoare şi două băi în suprafaţă utilă de 200 de metri pătraţi, desfăşurată pe parter şi etaj şi un teren de 1.100 de metri pătraţi, conform portalului luxuryrealestate.com.

La aproape acelaşi preţ se regăseşte în Terni-Italia, un imobil vechi, medieval, ce necesită restaurare, fiind nelocuit de zeci de ani. Proprietatea este compusă dintr-o casă tipică mediului rural în suprafaţă utilă de 269 de metri pătraţi - cu posibilitatea extinderii cu 100 de metri pătraţi - şi dintr-o anexă exterioară de circa 156 de metri pătraţi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite