Investiţii de 1,5 miliarde de euro în proiecte imobiliare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Westhouse va lansa primele ansambluri rezidenţiale în această toamnă, în Bucureşti şi Constanţa Piaţa imobiliară românească este din ce în ce mai curtată de mari

Compania Westhouse va lansa primele ansambluri rezidenţiale în această toamnă, în Bucureşti şi Constanţa

Piaţa imobiliară românească este din ce în ce mai curtată de mari investitori internaţionali. Westhouse Group, companie controlată de investitori norvegieni şi britanici, este cel mai recent exemplu în acest sens. În ultimii doi ani, compania a investit aproximativ 140 milioane de euro în terenuri a căror suprafaţă totală se apropie de un milion de metri pătraţi.

Westhouse Group va aloca în următorii şapte ani 1,5 miliarde de euro pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare în România. Principalele oraşe vizate sunt Bucureşti, Constanţa şi Braşov. "Proiectele vor cuprinde spaţii rezidenţiale şi comerciale, iar unele dintre ele spaţii de birouri şi spaţii comerciale.

În total vom construi 4.500 de locuinţe, care vor fi finalizate în perioada 2011-2012", a declarat, ieri, Nicoleta Radu, business director în cadrul companiei. Potrivit acesteia, compania a demarat deja în Constanţa construcţia primelor trei proiecte, investiţia ridicându-se la 50 milioane de euro.

Preţurile variază între 50.000 de euro şi 120.000 de euro

Oasis Residences este cel mai mare proiect lansat deja de Westhouse Group. Acesta va cuprinde 414 apartamente şi este dezvoltat în localitatea Ovidiu din judeţul Constanţa, pe un teren de 22.000 mp. Al doilea proiect, Central Apartaments, va fi construit tot în Constanţa, pe o suprafaţă de 8.000 mp şi va avea 89 de apartamente.

Acesta se adresează persoanelor cu venituri medii, care sunt în căutarea primei lor locuinţe. A treia investiţie, Corallia Residence, este un imobil de locuinţe de vacanţă, amplasat în staţiunea Mamaia. "Preţul mediu de achiziţie al unui apartament este de 1.100 euro/metru pătrat, lucrările la cele trei complexuri urmând să fie finalizate în 2008-2009", a precizat Nicoleta Radu.

O astfel de locuinţă va costa, astfel, în funcţie de suprafaţa şi dotarea fiecăreia în parte, între 50.000 de euro şi 120.000 de euro. Cele mai ieftine vor fi aşadar garsonierele ale căror suprafeţe variază între 33 de metri pătraţi şi 45 de metri pătraţi, apartamenele cu trei camere urmând să urce până la preţul de 120.000 de euro.

La aceste preţuri se pot adăuga însă şi ale costuri, respectiv locul de parcare, al cărui preţ variază între 6.000 de euro şi 10.000 de euro, în funcţie de poziţionare. Aproape toate apartamentele vor avea terase, iar la cererea clientului se pot livra inclusiv mobilate şi cu aparatura necesară.

Ce pregăteşte Westhouse Group

Unul dintre proiectele ce va fi dezvoltat de companie în Bucureşti este în apropiere de Lacul Morii, pe un teren de 1,2 hectare, şi va cuprinde spaţii rezidenţiale şi de birouri. Tot în Capitală, în zona de sud, compania mai deţine un teren de 1,2 hectare, unde va amenaja tot locuinţe.

O altă investiţie a Westhouse va fi realizată în staţiunea Mamaia, pe un teren de 56.000 de metri pătraţi, unde va dezvolta unul dintre cele mai mari complexuri rezidenţiale de pe malul Mării Negre.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite