Investiţie de 200 milioane de euro în A1 Business Park

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul notabil al ultimelor zile este, măcar prin prisma sumelor avansate, parteneriatul dintre Cefin Real Estate şi fondul de investiţii australian Valad. Cei doi jucători au anunţat

Evenimentul notabil al ultimelor zile este, măcar prin prisma sumelor avansate, parteneriatul dintre Cefin Real Estate şi fondul de investiţii australian Valad. Cei doi jucători au anunţat intenţia de a investi 200 de milioane de euro în extinderea A1 Industrial Park, redenumit acum A1 Business Park.

Proiectul va fi dezvoltat prin intermediul firmei Cheuro, un joint-venture al celor doi investitori. A1 Business Park va avea în total 300.000 de metri pătraţi. Parcul va fi dezvoltat în cinci faze, primele două etape, în suprafaţă de 120.000 de metri pătraţi, fiind deja finalizate. Întregul proiect va fi construit într-o perioadă de 36 de luni.

Încă cinci noi proiecte în provincie

Planurile dezvoltatorilor sunt însă mult mai ample. "Dorim să reluăm modelul A1 Business Park în minimum cinci oraşe cu peste 100.000 de locuitori. Analizăm atent potenţialul fiecărui oraş din România", a declarat Umberto Albarosa, membru în Consiliul de Administraţie al Cefin Holding (foto stânga).

"Nu am definitivat încă studiul privind amplasamentul parcurilor, cel mai probabil vom şti oraşele în care vom construi parcurile industriale până în vara acestui an", a precizat Stefano Albarosa, directorul executiv al Cefin Holding. Suprafaţa medie de teren necesară unui proiect de acest tip este de circa 20 de hectare, iar valoarea fiecărei investiţii este estimată la circa 70 milioane de euro.

Cefin Real Estate România a fost înfiinţată în 1998, ca divizie de investiţii imobiliare a Cefin România. Pe lângă A1 Business Park, compania activează în sectorul rezidenţial, birouri şi spaţii comerciale. Suprafaţa totală construită şi livrată până în prezent de Cefin în România este de 350.000 de metri pătraţi, cu o valoare de piaţă de 150 milioane de euro.

Portofoliul companiei cuprinde proiecte, aflate în diferite stadii de dezvoltare, de un milion de metri pătraţi, reprezentând investiţii de 800 milioane de euro, cu finalizare în 2010. Celălalt partener al Cheuro, grupul Valad, gestionează în prezent proprietăţi imobiliare de peste 20 miliarde de euro, în ţări precum Marea Britanie, Franţa, Olanda, Germania sau Polonia.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite