Insula exotică, cea mai nouă ofertă imobiliară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O agenţie autohtonă vinde astfel de proprietăţi cu preţuri similare apartamentelor bucureştene de lux. Mel Gibson s-a dorit un Robinson Crusoe modern. Şi pentru 15 milioane de dolari şi-a

O agenţie autohtonă vinde astfel de proprietăţi cu preţuri similare apartamentelor bucureştene de lux.

Mel Gibson s-a dorit un Robinson Crusoe modern. Şi pentru 15 milioane de dolari şi-a luat o insulă în Fiji. Acelaşi vis este acum accesibil şi românului cu dare de mână. Nu vă gândiţi la sume exorbitante.

Pentru ceva mai mult de 300.000 de euro, cam tot atât cât costă două camere de lux în nordul Bucureştiului, puteţi cumpăra cea mai exotică şi mai solitară proprietate imobiliară de pe Terra - propria insulă.

Agenţia imobiliară Coldwell Banker Affiliates of Romania a venit pe piaţă cu o ofertă imobiliară inedită. Vinde insule. Reprezentanţii companiei spun că au lansat acest serviciu pentru există deja cerere. "Compania a intermediat o tranzacţie în cursul acestui an, prin care un om de afaceri român a cumpărat un teren de 1.000 de metri pătraţi în St. Maarten, în zona Caraibe", a declarat Valentin Ilie, CEO al Coldwell Banker Affiliates of Romania.


Cea mai ieftină insulă, 340.000 de euro


Catalogul agenţiei imobiliare cuprinde proprietăţi de pe întreg mapamondul. Din America de Nord, America de Sud, Europa, Asia şi până în Pacificul de Sud. Cele mai ieftine insule sunt Pearl Lagoon Island din arhipelagul Cook, scoasă la vânzare la preţul de 340.000 de euro, şi Blue Hole Caye din Belize, evaluată la 442.000 de euro.


La polul opus, cele mai scumpe proprietăţi listate în catalogul Coldwell se află în Polinezia Franceză. Insula Motu Tane este scoasă la vânzare pentru nu mai puţin de 27 milioane de euro. Tot un preţ fabulos, de aproximativ 25 milioane de euro, este cerut pentru insula Blue Lagoon din Fiji.
Cum arată un Robinson modern?


Exemple precum cele ale actorului Mel Gibson sunt excepţia atunci când vine vorba de a prezenta un portret-robot al cumpărătorului de insulă. Robinsonul modern este acum om de afaceri. Aceştia "achiziţionează insule cu totul nedezvoltate la un preţ foarte accesibil, instalează utilităţile şi construiesc locuinţele pentru a le revinde mai departe.

De cele mai multe ori, investitorii cumpără astfel de proprietăţi pentru a amenaja staţiuni turistice. Investiţia în acest caz este mult mai mare, însă şi rata de profit creşte simţitor", precizează reprezentanţii Coldwell. "Rata de recuperare a investiţiei variază, însa în unele locaţii foarte populare, precum Belize sau Bahamas, poate fi şi de 100% într-un an" a declarat, pentru "Adevărul", Anda Marian, manager al Departamentului de vânzări internaţionale al Coldwell Banker Affiliates of Romania.


Există însă şi cazuri în care astfel de proprietăţi sunt achiziţionate şi pentru uz propriu, ca destinaţii de vacanţă sau pentru amenajarea unei reşedinţe permanente. "Pe o insulă nedezvoltată, se poate construi o casă cu două dormitoare şi toate utilităţile necesare instalate cu o investiţie de 150.000-200.000 de dolari americani", precizează Anda Marian.

Lipsa apei potabile, cea mai frecventă problemă


Cei care iubesc agitaţia marilor metropole sau măcar confortul asigurat de acestea nu se numără printre clienţii-ţintă ai vânzărilor de insule. În plus, elemente esenţiale de civilizaţie urbană lipsesc adesea cu desăvârşire. Apa dulce este adesea un lux.


Insulele private sunt însă proprietăţi rare. Asta pentru că multe dintre ele au fost transformate în rezervaţii naturale, vândute pe parcele sau transformate în staţiuni turistice.

>> Pe o insulă nedezvoltată, se poate construi o casă cu două dormitoare cu 150.000-200.000 de dolari
Anda Marian,
manager vânzări internaţionale al Coldwell Banker Affiliates of Romania

Cele mai scumpe insule scoase la vânzare în 2007

Vatu Vara - 75 milioane de dolari
Insula vulcanică Vatu Vara este cea mai scumpă proprietate de gen scoasă la vânzare în 2007. Are un diametru de trei kilometri, iar vârful cel mai înalt măsoară 305 metri. Falezele de 60 de metri înălţime, ca şi restul insulei, de altfel, sunt acoperite de vegetaţia caracteristică junglei tropicale. Este înconjurată de câteva plaje cu nisipuri albe şi se pretează pentru dezvoltarea unei staţiuni de cinci stele. Cum se ajunge la ea? Numai pe calea apei.

Ronde Island - 70 milioane de dolari
Insula, cu o suprafaţă de 800 de hectare, nu este încă inclusă în circuitul turistic şi niciun dezvoltator nu a luat-o în calcul până în prezent. Proprietatea beneficiază de un relief extraordinar, cu dealuri şi mici văi şi câteva golfuleţe ferite. Apele înconjurătoare sunt ideale pentru pescuit, dar şi pentru scufundări, având pereţi verticali şi chiar o peşteră subacvatică. Este cea mai mare insulă privată din Caraibe scoasă acum la vânzare.

Great Hans Lollik & Little Hans - 45 milioane de dolari
Sau insule la pachet. Situate în apropierea coastei americane, cele două proprietăţi au un potenţial turistic imens. În fapt, pentru cele 45 milioane de dolari cumperi plaje cu nisipuri albe şi fine, toate într-o minunată climă temperată.
Un alt avantaj major este şi proximitatea, numai opt kilometri, faţă de cel mai apropiat aeroport.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite