În ce ţări vor creşte investiţiile imobiliare în 2010?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primele trei trimestre din 2009, activitatea investiţională în piaţa comercială de real estate din  Europa a ajuns la un nivel estimat la 60 de miliarde de euro, cu 50% mai puţin decât totalul din 2008.

Pe parcursul anului trecut a fost înregistrată o creştere stabilă, de la nivelul minim de 12 miliarde de euro în primul trimestru din 2009.  Rezultatele pentru ultimul trimestru al anului trecut nu sunt încă stabilite, dar specialiştii se aşteaptă ca tendinţa să fie aceeaşi, potrivit unui raport al companiei de consultanţă imobiliară CBRE Eurisko. .

 

Marea Britanie şi Germania, campioanele revenirii pieţei

 

Ţările nordice şi cele din Europa Centrală şi de Est au cunoscut în 2009 cea mai mare scădere a activităţii investiţionale (peste 80%), comparativ cu 2008.   Investitorii cu teamă de risc vor fi în continuare precauţi când vine vorba despre aceste zone.

Specialiştii CBRE consideră că investiţiile vor creşte în continuare în Regatul Unit. Germania, ţară în care au fost înregistrate creşteri ale tranzacţiilor în ultimele luni ale anului trecut, ar putea de asemenea să fie una dintre pieţele cu cea mai rapidă creştere în 2010. Cererea din partea investitorilor este puternică şi în Franţa, dar volumul tranzacţiilor nu se va aprecia semnificativ, din cauza stocului limitat.

Pieţe precum Irlanda sau Europa Centrală şi de Est, unde în 2009 activitatea a fost foarte redusă, ar putea înregistra creşteri mai mari de la an la an din perspectiva tranzacţiilor încheiate, dar asta numai pentru că valoarea de raportare de anul trecut este foarte scăzută.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite