Heliportul şi terenul de golf, dotări imobiliare de ultimă generaţie.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezvoltatorii de locuinţe de lux s-au orientat către astfel de soluţii pentru a satisface pretenţiile tot mai rafinate ale clientelei autohtone. Începutul de an aduce schimbări pe piaţa

Dezvoltatorii de locuinţe de lux s-au orientat către astfel de soluţii pentru a satisface pretenţiile tot mai rafinate ale clientelei autohtone.

Începutul de an aduce schimbări pe piaţa autohtonă a locuinţelor de lux. Ansamblurile rezidenţiale de gen nu mai sunt apanajul Capitalei, iar dezvoltatorii aruncă în luptă proiecte care numai în urmă cu câţiva ani ar fi fost la fel de ireale ca şi personajele din "Star Trek".

Heliportul, terenul de golf şi grădina amenjată după regulile feng shui sunt cele mai exotice oferte cu care constructorii încearcă să-i atragă în 2008 pe iubitorii de lux.

INR Management Real Estate este unul dintre dezvoltatorii care atacă acest segment şi investeşte aproximativ 400 milioane de euro în complexul Silver Mountain. Acesta este dezvoltat în Poiana Braşov, la 1,8 kilometri de pârtiile de schi şi la 12 kilometri de Braşov.

Potenţialii clienţi pot alege între un apartament sau o vilă din cadrul ansamblului care se întinde pe o suprafaţă de 70 de hectare. Peste 44 de hectare vor fi ocupate de un teren de golf. Locuitorii minicartierului se vor putea bucura şi de alte facilităţi inedite. Ei vor avea o piscină acoperită, dar şi una în aer liber, spa şi centru de tratament medical, săli de conferinţă, patinoar, cazino, cinema, restaurante, dar şi un heliport.


Totodată, în apropiere va exista un club de tenis condus de Ilie Năstase, precum şi un hotel de lux, operat de lanţul internaţional Radisson. "Lucrările de construcţie înaintează alert, primele clădiri fiind deja ridicate. Prima fază de dezvoltare care urmează să fie livrată în luna decembrie a acestui an este gata în proporţie de 95%. Întregul proiect va fi gata în următorii cinci-şase ani", se arată într-un comunicat al Colliers International, agenţia care vinde acest proiect.


Fitness şi squash în locuinţele din Tei


Mult mai aproape de finalizare este proiectul bucureştean Emerald Residences. Dezvoltatorul Brooklyn Investment a investit aproximativ 50 milioane de euro în ceea ce se doreşte un complex de 279 apartamente de lux din vecinătatea Lacului Tei. Un apartament de două camere costă acum 175.000 de euro, unul de trei camere - între 247.000 şi 342.000 de euro, iar pentru patru camere, clientul trebuie să scoată din buzunar între 360.000 şi 586.000 de euro. Acesta beneficiază de sală de fitness şi de squash, dar şi de o grădină amenajată în stil feng shui.


Alei placate cu marmură, perdele de apă verticale şi orizontale, aranjamente de pietre, arbuşti şi flori sunt doar câteva dintre elementele ce compun decorul grădinii din inima Emerald Residences. "Această grădina oferă viitorilor rezidenţi ai Emerald linişte şi relaxare. Cei care cumpară nu trebuie să-şi facă probleme - costurile unei astfel de grădini nu vor mari cheltuielile de administrare ulterioare", a declarat Monica Neamţu, director general al Brooklyn Investment.

Casele de lux, avangarda pieţei autohone

Nişa locuinţelor de lux este, în ordine istorică, primul segment atacat de dezvoltatori pe piaţa românească. După 1997, cei interesaţi să investească în imobiliar au ales cu predilecţie casele foarte scumpe, care se adresează exclusiv acelor clienţi dispuşi să plătească cele mai mari preţuri. Specialiştii companiei DTZ Echinox afirmau recent că dezvoltatorii cei mai mulţi care atacă acest segment al pieţei sunt oameni de afaceri români, care au achiziţionat din timp terenuri şi care acum construiesc proiecte de lux, de mici dimensiuni.

Ce face însă ca o locuinţă să poate fi încadrată în această categorie premium? În primul rând, zona. Abia apoi pot fi enumerate încăperile spaţioase, dotările şi finisajele de calitate superioară. De asemenea, agenţii imobiliari spun că nu se poate vorbi de lux în afara unor servicii standard precum recepţia, sistemul de monitorizare permanent sau sala de fitness.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite