GTC promite încă 2000 de apartamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sucursala locală a developerului polonez GTC Group a anunţat că va investi circa 260 milioane de euro într-un nou ansamblu rezidenţial, ce va cuprinde circa 2.000 de unităţi locative. "Suntem

Sucursala locală a developerului polonez GTC Group a anunţat că va investi circa 260 milioane de euro într-un nou ansamblu rezidenţial, ce va cuprinde circa 2.000 de unităţi locative. "Suntem aici de zece ani şi intenţionăm să rămânem mulţi ani de acum încolo", a declarat Shimon Galon, CEO-ul companiei.

Complexul Garden of Eden va fi situat în partea de nord a Capitalei, în apropiere de Şcoala Americană. Terenul pe care va fi construit acesta va avea o suprafaţă de 11 hectare. În alcătuirea sa vor intra două ansambluri rezidenţiale similare, Adam Residentials şi Eve Residentials, care vor cuprinde 1096 respectiv 833 de unităţi locative.

Potrivit lui Shimon Galon, proiectul va include şi un centru comercial, alături de un mic parc de afaceri şi spaţii de petrecere a timpului liber. Acesta a adăugat că lucrările de construcţie vor începe în circa 7-8 luni, întregul ansamblu urmând a fi livrat în alte 24 de luni, în patru etape distincte.
1.500 euro/mp, preţul de lansare

Preţurile de lansare ale apartamentelor din cadrul noului complex dezvoltat de GTC sunt de circa 1.500 de euro metrul pătrat, ele urmând a creşte ulterior în funcţie de evoluţia pieţei şi a lucrărilor de construcţie.

Potrivit lui Galon, primele 60 de apartamente contractate vor beneficia de o reducere de 10% din preţ. În momentul lansării, existau deja 42 de rezervări de locuinţe.

Cea mai ieftină unitate locativă care poate fi achiziţionată în cadrul ansamblului este un apartament de două camere al cărui preţ porneşte de la circa 100.000 de euro. În acelaşi timp, cel mai scump apartament este un pent house care ajunge la circa 250.000 de euro. Din punctul de vedere al suprafeţelor, acestea variază între 90 şi 230 de metri pătraţi.

4.000 de apartamente - portofoliul pe piaţa locală

Garden of Eden este cel de-al treilea proiect rezidenţial al companiei pe piaţa locală. Celelalte două, aflate momentan în diferite stadii de construcţie, cumulează o investiţie de circa 274 milioane de euro, din care Rose Garden are o valoare de 83 de milioane, iar ansamblul Felicity cumulează 191 milioane de euro.

Proiectul recent lansat va reprezenta circa jumătate din întregul portofoliu rezidenţial al developerului în România. "GTC dezvoltă acum în Bucureşti 4.000 de apartamente, am vândut 1.200 în ultimele 12 luni (din care 500 de apartamente au fost contractate în ansamblul Felicity) şi livrăm primele 300 de apartamente în Rose Garden", subliniază Shimon Galon.

Acesta a precizat că, în opinia sa, cererea de locuinţe din Capitală "este enormă şi o să crească în continuare", locuinţele noi urmând a prezenta un interes crescut pentru cumpărători pentru o bună perioadă de timp de acum încolo.

În momentul de faţă, un punct forte al segmentului rezidenţial este reprezentat de faptul că cea mai mare parte a investitorilor speculativi au părăsit piaţa sau urmează să facă acest pas. În acest context, subliniază Galon, cea mai mare parte a ofertei de locuinţe se va adresa cumpărătorilor finali, fapt pentru care preţurile nu vor mai creşte în acelaşi ritm de până acum.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite