Feng Shui, energie pozitiva cu numai 100 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Folosit în China antică la alegerea locurilor favorabile construirii palatelor imperiale, Feng Shui i-a cucerit rapid pe proprietarii de locuinţe de pretutindeni. Amenajarea în stilul Feng Shui

Folosit în China antică la alegerea locurilor favorabile construirii palatelor imperiale, Feng Shui i-a cucerit rapid pe proprietarii de locuinţe de pretutindeni. Amenajarea în stilul Feng Shui presupune canalizarea energiilor către prosperitatea, sănătatea şi armonia membrilor unei familii.

Remediile pornesc de la decorarea interioarelor cu obiecte menite să faciliteze îmbunătăţirea vieţii şi pot ajunge până la îndemnul de a schimba o locuinţă. Utima variantă este o măsură drastică ce depinde de amplasamentul casei. La această soluţie se recurge de regulă în cazul în care locuinţa este aşezată pe ochiul dragonului.

"Unele case pot predispune către certuri şi chiar divorţ, pe când altele sunt propice căsătoriei şi naşterii copiilor", spune Miruna Macavei, consultant Feng Shui Tradiţional. Regula de bază privind amenajarea dormitorului presupune crearea unui spaţiu liniştit. Energia Yin (statică) trebuie să predomine, pentru că este propice odihnei. Luminile să fie mai difuze, preferându-se folosirea unor veioze şi lămpi de podea care să ofere lumină indirectă.

Preţurile se calculează la metru pătrat

Şi amplasamentul patului joacă un rol important. Acesta nu trebuie să fie situat între uşă şi fereastră sau între două uşi. "Este de preferat evitarea obiectelor electronice în dormitor în cazul în care camera este deja încărcată cu energii Yang", consideră Cristina Reit, maestru Feng Shui.

Culorile pastelate, mobilierul şi decoraţiunile cu forme regulate (pătrat, dreptunghi) sunt recomandate în amenajarea dormitorului. "Cercul şi formele ondulate predispun către mişcare, motiv pentru care vor fi evitate", subliniază Macavei.

De asemenea, este recomandată decorarea camerelor cu obiecte benefice. "Nodul mistic, cei trei înţelepţi sau raţele mandarine pentru cuplu şi dragoste sunt printre cele mai folosite", apreciază Reit.

Fiecare familie ce apelează la serviciile unui specialist în Feng Shui va avea parte de analize amănunţite în funcţie de data naşterii membrilor, cât şi de poziţionarea construcţiei.

Preţul unei lucrări variază între 100 şi 1.000 de euro sau se calculează la metru pătrat. În funcţie de serviciile oferite şi de dificultatea lucrării, pentru un metru pătrat specialiştii percep o taxă cuprinsă între 1 şi 5 euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite