Dispută româno-bulgară pe piaţa locuinţelor de vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgul de case Real Bucharest, care are loc la Sala Palatului între 22 şi 25 mai, oferă posibilitatea vizitatorilor săi să compare ofertele de locuinţe de vacanţă de pe litoralul Mării

Târgul de case Real Bucharest, care are loc la Sala Palatului între 22 şi 25 mai, oferă posibilitatea vizitatorilor săi să compare ofertele de locuinţe de vacanţă de pe litoralul Mării Negre. În partea bulgărească, ansamblurile promovate de Bulgaria Invest se ridică în staţiuni precum Balcic, Albena sau Nisipurile de Aur.

Preţurile variază între 30.000 şi 71.000 de euro, în funcţie de suprafaţă şi locaţie. În România, compania Vigroup scoate la vânzare locuinţe de vacanţă în Costineşti şi Saturn, iar tarifele variază între 39.000 şi 59.000 de euro, cu TVA şi facilităţi, precum piscină, sală de fitness şi zonă de spa incluse.

În ciuda acestor oferte, clienţii se lasă aşteptaţi. În prima de zi a târgului, vizitatorii puteau fi număraţi pe degete. Dacă pe segmentul caselor de vacanţă disputa dintre România şi Bulgaria se duce umăr la umăr, pe piaţa spaţiilor de birouri bătălia se dă de la distanţă.

Bulgarii, inferiori la capitolul birouri

Capitala României dispune de 1,7 milioane de metri pătraţi de asemenea spaţii, dublu faţă de Sofia. Capitala ţării vecine se distinge însă prin oferta destinată IMM-urilor, care vizează birouri cu suprafeţe cuprinse între 150 şi 350 de metri pătraţi.

La Bucureşti, firmele mici şi mijlocii se confruntă cu o lipsă acută a spaţiilor disponibile, dar şi cu atitudinea proprietarilor care oferă rar spre închiriere spaţii mici şi medii.

Tarifele percepute pentru închiriere sunt comparabile, dar uşor mai ridicate în România, conform unui studiu al companiei Esop Consulting. În Bucureşti, o clădire de clasa A are chirii cuprinse între 17 şi 24 de euro pe metru pătrat, în timp ce în Sofia variaţia este 14 - 23 de euro pe metru pătrat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite