Culoarea de vis, la doar un click distanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marile centre de bricolaj oferă clienţilor posibilitatea de a-şi crea singuri nuanţa ideală a vopselei. Românii sunt încântaţi, iar serviciul oferit susţine avansul vânzărilor pe

Marile centre de bricolaj oferă clienţilor posibilitatea de a-şi crea singuri nuanţa ideală a vopselei. Românii
sunt încântaţi, iar serviciul oferit susţine avansul vânzărilor pe această gamă de produse.

"Segmentul care creşte spectaculos este colorarea computerizată", spune Cezar Grigore, reprezentant al producătorului de vopsele Dyo. Acest factor nu este încă decisiv în piaţă. Cei mai mulţi dintre români preferă albul atunci când renovează proria locuinţă, potrivit unui studiu realizat de ISRA în luna martie pentru Policolor.

Românii aleg nuanţele de vopsele pe calculator

Vopselele lavabile deţin cea mai mare pondere în piaţă. Acest tip de produse a dus practic la dispariţia varului ca soluţie decorativă. Varul este un produs folosit acum doar în unele zone rurale. Tiberiu Andrioaie, reprezentant al Policolor, crede că lejeritatea cu care se obţin anumite nuanţe este avantajul decisiv al lavabilelor.

Marile magazine de bricolaj au sesizat acest aspect şi au creat centre în care oricine îşi poate crea nuanţa visată, doar cu ajutorul unui calculator. Din acest motiv şi compania Fabryo numeşte acest an anul culorilor. Reprezentanţii acestui producător subliniază că, din acest motiv, vor miza pe produsele colormix.

De altfel, magazinele de bricolaj, precum şi cele mici specializate reprezintă locul predilect al clienţilor pentru procurarea vopselei. Aproximativ jumătate din repondenţii studiului ISRA au indicat acest tip de magazine ca fiind cele de unde cumpără produse pentru zugrăvire.

Bucătăria, prima pe lista de redecorări

Studiul realizat de ISRA, pe un eşantion format din 1.102 persoane din mediul urban, în perioada februarie-martie 2008, relevă că peste 37% din repondenţi au îmbunătăţit finisajele din locuinţă în ultimul an. Doar 17,8% au redecorat casa. Jumătate din aceştia au apelat la un specialist pentru aplicarea produselor.

Bucătăriile sunt spaţiile interioare cel mai frecvent renovate de români. În anul ce a trecut şi în cel ce urmează, aproximativ jumătate din cei chestionaţi au efectuat sau vor efectua lucrări de amenajare în toate spaţiile principale ale locuinţei, respectiv bucătărie, dormitor, baie sau hol.

Decorarea spaţiilor exterioare nu reprezintă o prioritate pentru români. Zugrăvirea bucătăriei a făcut ca nuanţa cea mai utilizată să fie albul.

Culoarea albă a fost utilizată de 65,1% din cei chestionaţi, fiind urmată de galben şi bej. Cele mai căutate calităţi pentru o vopsea din perspectiva celor cuprinşi în acest eşantion sunt protecţia împotriva apariţiei mucegaiului şi posibilitatea de a spăla ulterior pereţii.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite