Criza blochează investiţiile imobiliare din Poiana Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Multe din proiectele imobiliare din Poiană s-au blocat
Multe din proiectele imobiliare din Poiană s-au blocat

Un cipriot şi-a anunţat acum trei ani intenţia de a investi peste 400 de milioane de euro într-un proiect ce urma să includă şi o şcoală de tenis. Autorităţile locale vor să dea, de luni, frâu liber construcţiilor în staţiune

Mai citiţi şi:

Copos vrea hotel de zece milioane de euro în Poiană

Proiectul „Silver Mountain" este unul dintre cele mai grandioase proiecte de dezvoltare imobiliară din Poiana Braşov, care ar fi adus de altfel şi primul teren de golf la standarde internaţionale din România, dar şi prima şcoală de tenis. Criza economică a dat peste cap planurile investitorilor, iar termenele de predare, care erau fixate pentru finele anului trecut, nu au mai putut fi respectate. 

44 de hectare pentru golf

Terenul de golf a fost proiectat pe o suprafaţă de 44 de hectare în Poiana Mică, iar inaugurarea acestuia era prevăzută pentru anul 2009. Terenul aparţine municipalităţii braşovene, care l-a pus la dispoziţia investitorului în baza unui parteneriat public privat.

Acesta ar urma să fie primul teren de 18 găuri din ţara noastră, iar investiţia pentru realizarea acestuia s-ar ridica la cinci milioane de euro. Terenul ar fi urmat să fie transformat în zonă schiabilă pe timp de iarnă, iar cei care veneau aici ar fi putut să se cazeze într-un hotel de cinci stele, care ar fi trebuit de altfel, să fie dat în folosinţă tot anul trecut, după cum susţineau investitorii în 2007.

Investitorul a întâmpinat probleme în ceea ce priveşte obţinerea finanţării, dar în momentul de faţă se construieşte. Oricum, întâi vor fi finalizate clădirile şi apoi, se vor apuca de amenajarea terenului de golf", a explicat Sorin Toarcea purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Apartamentele din hotelul de cinci stele ar fi urmat să fie vândute doritorilor şi ulterior închiriate, pentru ca proprietarii lor să-şi recupereze investiţia. De asemenea, în complex mai erau proiectate şi 15 vile.

Un alt proiect de amploare care a fost abandonat este cel al Hotelului Teleferic, care ar fi trebuit demolat şi reconstruit.

Liber la construcţii

De luni, edilii ar putea să dea din nou frâu liber la construcţii în Poiană, întrucât colectorul de preluare a apelor reziduale a fost realizat. În 2008, Primăria a suspendat eliberarea ce certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construire în Poiana Braşov, întrucât sistemul de canalizare nu putea face faţă lucrărilor.

Hoteluri de vânzare

Un hotel de patru stele aflat în apropierea zonei Ruia este unul dintre cele mai scumpe imobile scoase la vânzare în Braşov. Proprietarii l-au scos la vânzare acum doi ani, la un preţ de cinci milioane de euro, iar acum cer 2,15 milioane de euro.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite