Creşte piaţa panourilor pentru hale industriale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa panourilor sandvici din România va depăşi 150 milioane de euro anul acesta, în creştere cu 13% faţă de anul precedent, iar producţia locală pe acest segment este în continuă

Piaţa panourilor sandvici din România va depăşi 150 milioane de euro anul acesta, în creştere cu 13% faţă de anul precedent, iar producţia locală pe acest segment este în continuă creştere, potrivit studiului realizat de compania Neomar Consulting. Anul precedent, în România, au fost construite hale industriale şi alte construcţii din panouri sandvici având o suprafaţă totală cumulată de 3,5 milioane metri pătraţi.

Luând în calcul destinaţia de utilizare a panourilor, 55% din acestea au fost panouri pentru pereţi şi 45% panouri pentru acoperişuri. În 2006, 77% din panourile sandvici comercializate în România au provenit din import. Principalele ţări din care s-au importat panouri sandvici au fost Italia, Grecia şi Ungaria. În total, s-au importat în 2006 panouri termoizolante tip sandvici în valoare de 86 milioane de euro, dintre acestea 36 milioane de euro fiind importuri din Italia. Importurile din Grecia şi Ungaria s-au cifrat la 13 milioane de euro pentru fiecare ţară.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite