Ce vor românii de la o locuinţă în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii caută apartamente cu două sau trei camere, care să coste în medie 57.000 euro, potrivit unui studiu realizat de portalul de MagazinulDeCase.ro.

"Preţul este primul criteriu în alegerea unei proprietăţi şi apoi zona. Dotările şi îmbunătăţirile nu mai reprezintă în acest moment un factor decisiv în achiziţionarea unei locuinţe, cumpărătorii preferând să realizeze singuri eventualele modificări din banii rămaşi în urma tranzacţiei", se arată în comunicatul remis de portal.

Potrivit studiului, circa 34% dintre cei intervievaţi ar dori să-şi cumpere un aparatemnt cu două camere, în timp ce 30% ar opta pentru un apartament cu trei camere. 
Aproximativ 19% dintre cei care au participat la studiu şi-ar cumpăra mai degrabă o garsonieră, în timp ce 13% ar dori ca viitoarea lor locuinţă să fie o casă. Apartamentele cu patru camere sunt cele mai puţin căutate, cu un procent de sub 5%.

Sectorul 3, în topul preferinţelor

Dacă şi-ar putea alege unde să stea, bucureştenii ar opta într-o proporţie de 22,5% pentru sectorul 3, în timp ce sectoarele 2 şi 6 au întrunit 16% din voturi. Sectoarele 1 şi 4 sunt preferate de 15 % dintre cei intervievaţi, în timp ce doar 12% sunt interesaţi să se mute în afara Bucureştiului.

Pentru că preţul este criteriul esenţial în achiziţionarea unei locuinţe, pentru români, subiecţii studiului au declarat că ar fi dispusşi să achite, în medie, 41.000 euro pentru o garsonieră şi 57.000 euro pentru un apartament cu două camere. Preţul mediu pe care un client l-ar plăti  pentru o casă în această perioadă este cuprins între 100.000 euro şi   150.000 euro, potrivit studiului realizat de portalul de imobiliare MagazinulDeCase.ro.

Studiul a fost realizat în perioada 1 martie- 15 iulie 2010 pe 454 de potenţiali cumpărători de locuinţe din Bucureşti

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite