Cărămida din sticlă, o alternativă ieftină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pereţii din cărămizi de sticlă sunt din nou la modă. Designerii de interior apelează la aceştia pentru a crea spaţii interesante, la preţuri accesibile. Un prim atu al folosirii sticlei în

Pereţii din cărămizi de sticlă sunt din nou la modă. Designerii de interior apelează la aceştia pentru a crea spaţii interesante, la preţuri accesibile. Un prim atu al folosirii sticlei în decorarea interioarelor este impactul vizual deosebit pe care îl creează.

"Utilizarea cărămizii din sticlă se recomandă în spaţiile unde nu poate pătrunde lumina naturală, transparenţa ei fiind exploatată la maximum", spune Andreea Speranţa, project manager Knox Design.

Specialiştii avertizează că acest artificiu nu trebuie să înlocuiască total un perete de rezistenţă. Este recomandat ca peretele din sticlă să fie folosit pe post de perete despărţitor sau ca semiparapet cu rol de bar. "Poate fi folosită cu succes şi în cazul calcanelor comune, astfel încât, chiar dacă pereţii a două imobile sunt foarte apropiaţi, se pot folosi iluminatoare", subliniază Speranţa.

Paleta cromatică este variată, dar cele mai căutate culori sunt maro coniac, alb cu dungi sau bule şi nuanţe relaxante ca bleu sau verde-marin. "Excentricii preferă roşul", spune Denisa Ştefănescu, coordonator comunicare Delta Design. Preţurile variază şi ele de la doi la şase euro pe bucată, iar dimensiunile uzuale sunt de 190x190x80 mm sau 240x240x80 mm.

Rezistenţă la foc de până la 60 de minute

Costul redus pe metru pătrat este şi unul dintre principalele avantaje ale pereţilor din cărămidă de sticlă faţă de alte materiale precum PVC sau lemn cu geam termopan. Izolarea termică şi cea fonică se realizează mai bine folosind cărămida de sticlă.

"Foarte rar se va întâlni fenomenul de condens pe suprafaţa interioară a faţadelor din acest material", spune Ştefănescu. Şi rezistenţa la foc este mai mare, de până la 60 de minute, iar maleabilitatea materialului permite realizarea structurilor plane, cât şi a celor curbe.

Cărămida din sticlă este singurul produs clasic ce permite trecerea luminii şi care are o rezistenţă la intrarea prin efracţie egală cu a unui zid realizat din materiale clasice, precum BCA sau cărămidă.

"De aceea este foarte întâlnită în realizarea de suprafeţe vitrate construite în sistem clasic de zidărie cu mortar şi armătură metalică orizontală şi verticală, în jurul uşilor de acces în imobile", spune reprezentantul Delta Design. Chiar dacă nu este dificilă, montarea trebuie făcută de un specialist.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite