Bucătăria în stil modernist sare de 1.500 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tradiţională, contemporană sau în stil american, bucătăria trebuie să fie înainte de toate practică. De aceea, designerii recomandă utilizarea oricărui spaţiu, inclusiv a celor de sub

Tradiţională, contemporană sau în stil american, bucătăria trebuie să fie înainte de toate practică. De aceea, designerii recomandă utilizarea oricărui spaţiu, inclusiv a celor de sub fereastră sau chiuvetă. Pentru un decor util şi plăcut, aici pot fi uşor încorporate o serie de rafturi şi dulapuri.

"Însă, înainte de a vă decide ce bucătărie alegeţi, electrocasnicele sunt primele produse pe care trebuie să le cumpăraţi", spune Marina Trifina, director de marketing Fortissima, care importă şi produce bucătării de lux. Deşi poate părea un moft, acest lucru este esenţial. Mărimea şi amplasamentul acestor produse vor determina dimensiunile corpurilor cumpărate ulterior.

Amenajarea bucătăriei dintr-un apartament este diferită de cea a unei case. "La casă sunt foarte uşor de realizat corpurile numite <> , corpuri care încorporează chiuveta sau aragazul", spune Trifina. Scurgerile şi conexiunile la apă şi gaze sunt şi ele uşor de modificat. Asta pentru că în cazul unui apartament ai nevoie de o serie de aprobări pentru a reface schema iniţială.

"Designerul de interior va optimiza întotdeauna spaţiul şi îi va da viaţă", spune Cătălin David, senior consultant Davidsign. El porneşte de la o regulă simplă. Întotdeauna se va purta bunul-gust.

Corpuri adaptabile pentru persoane cu dizabilităţi locomotorii

"În ceea ce priveşte stilurile şi trendul, în ultimul timp se afirmă tot mai mult stilul modernist îmbinat cu elemente decorative clasice din perioadă barocă şi art nouveau", spune David. Reprezentanta Fortissima apreciază că una dintre tendinţe este utilizarea sistemelor de accesorii care pun accent pe mişcarea ergonomică şi design atractiv.

Dacă dispuneţi de un buget limitat şi aveţi deja electrocasnicele, puteţi apela la mobila făcută pe comandă. Cu 1.500 de euro, orice bucătărie poate fi transformată într-una modernă. Suma creşte odată cu elementele care aduc un plus de calitate.

Fronturile din MDF lăcuit, sertarele şi uşile silenţioase, cabinetele cu accesorii gen unităţi de alimente cu extracţie şi rotative sau chiuveta de granit aduc importante costuri suplimentare. Astfel, pentru a amenaja o bucătărie de lux cu o suprafaţă de aproximativ 15 metri pătraţi, preţurile încep de la 10.000 de euro.

Pe lângă piesele de mobilier, în acest preţ sunt incluse chiuveta cu baterie şi toate electrocasnicele necesare. Un plus al acestui tip de mobilier este faptul că şi persoanele cu probleme locomotorii îl pot utiliza cu uşurinţă, pentru că înălţimea corpurilor inferioare este adaptabilă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite