Blocuri de zece etaje în satul Pipera

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezvoltatorul complexului rezidenţial PiperaCitylights a decis să construiască apartamente în loc de vile, pentru a diminua costurile proiectului Conducerea societăţii Alf Company a

Dezvoltatorul complexului rezidenţial PiperaCitylights a decis să construiască apartamente în loc de vile, pentru a diminua costurile proiectului

Conducerea societăţii Alf Company a anunţat, ieri, că va construi un ansamblu rezidenţial format din blocuri cu 10 etaje în care apartamentele vor avea "dimensiunile corecte". Încăperile nu vor fi nici prea mari, ca în vilele de lux, nici prea mici, ca în blocurile construite înainte de 1989.

Alf Company a achiziţionat un teren de 5.000 metri pătraţi în zona Pipera (nordul Bucureştiului) pentru care a plătit 600.000 de euro.

Acolo va fi amplasat complexul "Pipera Citylights", compus din patru blocuri cu câte 10 etaje, având în total 152 apartamente, din care patru garsoniere, patru locuinţe de patru camere şi 144 cu două şi trei camere. Proiectul va demara în acest an, iar primul bloc va fi finalizat în decembrie 2008. Ansamblul va avea o suprafaţă construită de 12.000 metri pătraţi şi va dispune şi de 160 de locuri de parcare subterane.

Directorul general al companiei, Florin Chiriţă, ne-a declarat că ideea de a construi un cartier de blocuri (în contextul în care dezvoltatorii preferă vilele) a venit din necesitatea de a reduce costurile, astfel încât locuinţele să poată fi livrate la preţuri rezonabile.

"Un bloc înseamnă mai multe apartamente pe aceeaşi suprafaţă de teren, iar utilităţile şi întreţinerea sunt incomparabil mai ieftine decât la vilele de lux. În plus, camerele nu vor fi excesiv de spaţioase, dar nici prea înguste - vor avea dimensiunile corecte", a spus Florin Negoiţă.

Cât costă o casă în PiperaCitylights?

El a adăugat că a avut în vedere zona Pipera pentru că în acest areal s-au concentrat mai multe companii multinaţionale, iar angajaţii din categoria middle-management ai acestor firme ar putea să-şi permită o locuinţă în apropierea serviciului.

"Până la 15 noiembrie oferim celor ce se înscriu în programul de achiziţii un discount de 5%, astfel că garsoniera va avea un preţ promoţional de 57.300 euro, fără TVA. În rest, contractarea apartamentelor se va face la preţuri exprimate în lei.

Preţul unei garsoniere este de 203.350 lei (60.340 euro la cursul zilei), al unui apartament de două camere porneşte de la 296.800 lei (88.070 euro), un apartament de trei camere de la 426.650 lei (126.600 euro), iar un apartament de patru camere costă 743.040 lei (220.490 euro)", a mai declarat directorul general al Alf Company.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite