Birourile de la S-Park, tranzacţia anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Immoeast a achiziţionat complexul de clădiri de birouri S-Park, amplasat în zona de nord a Capitalei, în apropierea Aeroportului Otopeni. Valoarea tranzacţiei este de 101,5 milioane de euro,

Immoeast a achiziţionat complexul de clădiri de birouri S-Park, amplasat în zona de nord a Capitalei, în apropierea Aeroportului Otopeni. Valoarea tranzacţiei este de 101,5 milioane de euro, după cum au anunţat ieri reprezentanţii fondului austriac de investiţii.

Complexul este dezvoltat de compania Primavera Development şi este compus din patru clădiri de birouri, cu o suprafaţă utilă totală de 45.000 de metri pătraţi, la care se adaugă 2.500 de metri pătraţi de spaţii comerciale. Ansamblul dispune de 430 de locuri de parcare subterane.

"O proprietate de o asemenea calitate se potriveşte perfect cu portofoliul nostru de spaţii de birouri din Bucureşti, unde nu mai există aproape niciun metru pătrat neocupat", a declarat, într-un comunicat, directorul general al Immoeast, Karl Petrikovics. Immoeast deţine 114 proprietăţi în România, cu o suprafaţă utilă totală de 3,9 milioane de metri pătraţi.

Spaniolii "se laudă" cu o investiţie de 350 milioane de euro

Tranzacţii importante pe piaţa imobiliară au loc şi la nivel european. În urmă cu numai câteva zile, compania de real estate British Land în parteneriat cu fondul de investiţii PREF au achiziţionat cel mai mare parc de retail din Spania, din oraşul Murcia. Tranzacţia este una record chiar şi pentru piaţa spaniolă, fiind cea mai mare de pe segmentul "off-town" şi s-a ridicat la valoarea de 350 milioane de euro.

Centrul comercial include 15 săli de cinema şi 13.700 metri pătraţi de hipermarketuri, precum şi o parcare cu 6.500 de locuri. O mare parte din centrele comerciale au fost deschise anul trecut în luna septembrie, iar retail park-ul a fost inaugurat în mai 2007.

"Am decis să ne extindem tot mai mult în Europa şi am făcut o selecţie în această privinţă. Complexul Nueva Condomina a reprezentat o oportunitate rară pe piaţă şi am vrut să nu o ratăm", a declarat reprezentantul companiei British Land, Valentine Beresford. Compania britanică de real estate British Land deţine active de 16,9 miliarde de lire sterline. Proprietăţile sale sunt localizate în Spania, Italia, Portugalia, Belgia, Elveţia şi Franţa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite