Băneasa Shopping City va fi cel mai mare mall din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până în 2009 suprafaţa de spaţii comerciale destinată închirierii urmează să crească cu peste 200.000 de metri pătraţi. Centrele comerciale de tip mall au un mare potenţial de

Până în 2009 suprafaţa de spaţii comerciale destinată închirierii urmează să crească cu peste 200.000 de metri pătraţi.

Centrele comerciale de tip mall au un mare potenţial de dezvoltare pe piaţa românească, analiştii anticipând că până în 2009 vor mai fi inaugurate încă cinci. Cel mai aşteptat este însă, de departe, Băneasa Shopping City, ce va fi deschis în primăvara anului viitor de către Băneasa Developments.

Zona aleasă nu este deloc una întâmplătoare, în condiţiile în care în această zonă se concentrează o mare parte a ansamblurilor rezidenţiale, veniturile celor care locuiesc fiind mai ridicate.

Investiţie de 150 milioane de euro

Noul mall, localizat în Zona Comercială Băneasa, este parte integrantă în Proiectul Băneasa, parc de retail întins pe o suprafaţă de 450.000 de metri pătraţi. Investiţia în Băneasa Shopping City este de aproximativ 150 milioane de euro, fiind cel mai mare mall aflat în construcţie în România.

Lucrările de construcţie au fost demarate încă de anul trecut şi vor fi finalizate în primăvara anului 2008.
"Băneasa Shopping City este, într-adevăr, cel mai aşteptat mall din România, un concept nou pe piaţa de retail autohtonă. Ne-am propus să construim un oraş al modei, al gastronomiei şi al divertismentului, iar proiectul începe să se contureze în acest sens", a declarat Ali Ergun Ergen, administrator & retail developement manager în cadrul companiei.

Potrivit acestuia, structura de oţel a geamurilor securizate este deja fixată, iar faţada construcţiei este asamblată. "Pereţii de compartimentare din gips carton ai magazinelor sunt în proporţie de 80% completaţi, iar pereţii de zidărie sunt în proporţie de 50% construiţi", a precizat Ergun.
Deşi lucrările nu sunt încă finalizate, contractele de închiriere pentru spaţiile comerciale au fost deja semnate în proporţie de 100%.

Băneasa Shopping City va aduce noi branduri

Cel mai mare mall din România aflat în construcţie în zona Băneasa va veni şi cu o surpriză pentru iubitorii de cumpărători, în condiţiile în care aproape 50% din suprafaţa totală închiriabilă reprezintă branduri noi intrate pe piaţa din România. Peek&Cloppenburg şi Inditex Group, cu Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Zara Home şi Oysho îşi vor deschide primele magazine din România în Băneasa Shopping City.

În plus, noul mall va oferi şi primul food-court pe trei niveluri din România cu un parter dedicat segementului fast food, un prim etaj dedicat restaurantelor şi cu un etaj doi dedicat segmentului club&lounge.
În următoarea fază, Băneasa Shopping City va aduce şi două concepte unice pe piaţa din România în cadrul celui mai mare centru de distracţie din ţara noastră: 30.000 de metri pătraţi de spaţii de divertisment pentru întreaga familie, precum şi un spaţiu de divertisment pentru copii.

Mallul va avea o suprafaţă construită de aproximativ 85.000 de metri pătraţi, suprafaţa închiriabilă urmând să găzduiască peste 220 de magazine. Pe lângă IKEA, Carrefour Feeria, Metro, Bricostore, Mobexpert, existente în prezent în această zonă comercială, tot anul viitor urmează să fie inaugurat Motor City, centru dedicat vânzării celor mai faimoase branduri de maşini.

Alte patru malluri până în 2009

În prezent, în Capitală există patru malluri, suprafaţa totală a acestora fiind de aproximativ 120.000 de metri pătraţi. Însă pe lângă proiectul Băneasa, alte cinci sau patru malluri urmează să fie deschise până în 2009. Astfel, tot în zona Băneasa va fi dezvoltat proiectul Promenada, dezvoltat de Reiffeisen Evolution şi care va scoate spre închiriat aproximativ 33.000 de metri pătraţi.

Sun Plaza, Liberty Mall sau Cotroceni Park sunt alte centre comerciale de dimensiuni impresionabile şi care în următorii doi ani vor da spre închiriat circa 155.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale. În plus, mallurile se extind şi în marile oraşe din ţară, nu mai puţin de nouă asemenea centre urmând să fie inaugurate în şapte oraşe diferite. În ceea ce priveşte preţul plătit pentru închirierea unui spaţiu în aceste centre comerciale, acestea se situează în jurul valorii de 25-30 de euro/mp.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite