BERD cumpără 35% dintr-un proiect imobiliar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a achiziţionat săptămâna trecută 35% din acţiunile deţinute de BSR Europe în cadrul proiectului rezidenţial Arcadia din Braşov.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a achiziţionat săptămâna trecută 35% din acţiunile deţinute de BSR Europe în cadrul proiectului rezidenţial Arcadia din Braşov.

Complexul va cumula o investiţie de aproximativ 100 milioane de euro. Restul de 65% din această sumă va proveni din fondurile proprii ale companiei, potrivit reprezentanţilor oficiali ai acesteia.

Ansamblul rezidenţial Arcadia va cuprinde 1.300 de apartamente destinate clasei de mijloc, potrivit lui Răzvan Chirciu-Hanson, Marketing & Sales Manager în cadrul sucursalei locale a BSR Europe. Acesta a precizat că lucrările de construcţie vor fi demarate către sfârşitul anului, cea dintâi fază urmând a fi livrată în decurs de 18 luni.

BSR Europe va investi 400 milioane de euro pe piaţa românească

Conform informaţiilor oficiale, compania israeliană are în plan să investească pe piaţa românească circa 400 milioane de euro. Din această sumă, a subliniat Chirciu-Hanson, 150-200 milioane de euro vor fi destinate dezvoltării a trei proiecte rezidenţiale în Braşov.

Acestea vor aduce pe piaţa locală un număr de peste 3.000 de unităţi locative. În afară de proiectul Arcadia, BSR Europe mai are în dezvoltare ansamblul rezidenţial Naturalis (foto), o investiţie de circa 60 de milioane de euro.

Acesta va fi dezvoltat pe un teren de 67.000 de metri pătraţi, situat în zona Timiş-Triaj. Complexul va cuprinde un număr de aproximativ 650 de locuinţe, pentru care a început deja procesul de vânzare.

Cât despre cel de-al treilea proiect pe care developerul intenţionează să-l construiască în Braşov, reprezentantul companiei a subliniat că încă nu a fost luată decizia finală privind localizarea exactă a acestuia.

Pe de altă parte, a precizat managerul de marketing şi vânzări, BSR Europe are în plan şi dezvoltarea unui proiect în Ploieşti. În acelaşi timp, lansarea unor proiecte în Capitală nu este exclusă.

West Park, vândut în 2007 către Seven Hills

Pe piaţa românească, compania a deţinut proiectul rezidenţial West Park din Bucureşti. Acesta a fost vândut anul trecut către Seven Hills, divizia locală de real estate a BSG, un alt grup israelian. Anterior, BSR Europe a mai dezvoltat şi o clădire de birouri de clasa A, în zona Băneasa. Aceasta dispune de o suprafaţă închiriabilă de 9.500 de metri pătraţi şi a fost vândută în 2005.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite