Autorizaţiile pentru locuinţe, fără căutare în decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datele Institutului Naţional de Statisitică (INS) consemnează un fenomen inedit pe piaţa autohonă a construcţiilor. În ultima lună a anului trecut se constată o scădere a numărului de

Datele Institutului Naţional de Statisitică (INS) consemnează un fenomen inedit pe piaţa autohonă a construcţiilor. În ultima lună a anului trecut se constată o scădere a numărului de autorizaţii pentru clădiri rezidenţiale în toate regiunile de dezvoltare ale ţării. Cele mai mari scăderi s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare Nord-Est (-807 autorizaţii), Sud-Muntenia (-443 autorizaţii) şi Sud-Est (-273 autorizaţii).

Pe ansamblu, numărul de autorizaţii de construcţie pentru clădiri rezidenţiale a ajuns anul trecut la 56.618, în creştere cu 10,9% faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent, informează INS. Potrivit datelor Institutului, în 2007 s-au înregistrat creşteri ale numărului de autorizaţii în majoritatea regiunile de dezvoltare. Cele mai importante creşteri s-au localizat în Bucureşti - Ilfov, unde numărul de autorizaţii a crescut cu 1.355 şi în zona Centru - cu 1.233 mai multe. În luna decembrie a anului trecut, s-au eliberat 4.170 autorizaţii pentru construcţia de clădiri rezidenţiale, din care 61,0% sunt în mediul rural şi 39% în mediul urban.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite