Atlas Estates construieşte 1.200 de locuinţe la Obor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondul de investiţii Atlas Estates va investi 180 milioane de euro într-un ansamblu rezidenţial din zona Obor. Dezvoltatorul anunţă că va demara lucrările de construcţie în prima parte a

Fondul de investiţii Atlas Estates va investi 180 milioane de euro într-un ansamblu rezidenţial din zona Obor. Dezvoltatorul anunţă că va demara lucrările de construcţie în prima parte a anului 2009.

La sfârşitul lunii mai a acestui an, firma locală Tab Construct a finalizat procesul de demolare a fostei fabrici de ulei Solaris, locul pe care în următorii aproximativ cinci ani se va înălţa noul complex rezidenţial. Cei 32.000 de metri pătraţi de teren au fost achiziţionaţi de grupul Atlas în decembrie 2006.

Proiectele româneşti ale companiei nu se opresc însă aici. "Suntem în continuă căutare de oportunităţi pe toate segmentele de real estate (rezidenţial, birouri, comercial, hotelier). În prezent, urmărim diversificarea portofoliului investiţional.

Suntem interesaţi atât de dezvoltarea unor proiecte proprii, cât şi de achiziţionarea unor obiective imobiliare deja existente", precizează Libby Wiezman, Country Manager al Atlas Estates pentru România. Tot el este cel care spune că Atlas Estates ia în considerare şi marile oraşe din provincie.

Trei proprietăţi în România

Compania Atlas a fost înfiinţată cu scopul de a dezvolta şi investi în afacerile imobiliare din ţările din Europa Centrală şi de Est. În prezent îşi desfăşoară activitatea în cinci ţări: Polonia, România, Ungaria, Slovacia şi Bulgaria. Aici Atlas dezvoltă şi vinde apartamente, birouri şi spaţii comerciale. Compania a deschis anul trecut primul Hilton Hotel and Convention Center din Varşovia.

În România, Atlas deţine trei proprietăţi. Alături de hotelul Golden Tulip de pe Calea Victoriei, societatea mai deţine un teren cu o suprafaţă de aproximativ 100.000 de metri pătraţi în zona Pipera, precum şi terenul fostei fabrici de ulei Solaris.

Atlas Estates este un fond de investiţii listat la London Stock Exchange de la data de 1 martie 2006. Începând cu februarie 2008, compania este listată şi la Warsaw Stock Exchange. Grupul operează, printre altele, Sadowa Business Park din Gdansk, parcul industrial Ikarus, precum şi clădirea de birouri Atlas House din Sofia.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite