Apartamente de peste 600 milioane de euro, la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cel mult patru ani Ploieştiul va avea peste 3.500 de noi apartamente. Un grup de investitori israelieni, dar şi dezvoltatorul Adama au programate investiţii imobiliare în judeţul Prahova

În cel mult patru ani Ploieştiul va avea peste 3.500 de noi apartamente. Un grup de investitori israelieni, dar şi dezvoltatorul Adama au programate investiţii imobiliare în judeţul Prahova de aproximativ 620 milioane de euro.

Preţurile de vânzare ale noilor apartamente sunt însă similare celor practicate pe piaţa rezidenţială din Capitală. Cele peste 1.000 de locuinţe ale celor de la Adama vor fi amplasate în clădiri de patru etaje, care vor avea 1, 2, 3 sau 4 camere şi suprafeţe cuprinse între 75 metri pătraţi şi 134 metri pătraţi. Preţul de achiziţie al unui apartament porneşte de la 84.000 de euro, plus TVA, la garsoniere, şi ajunge la 150.000 de euro, plus TVA, la apartamentele de patru camere.

"Construcţia complexului Evocasa Orizont va fi realizată în mai multe etape, în prima fază urmând să fie construite 118 apartamente, în patru blocuri, şi 38 de vile, într-o perioadă de doi ani. Finalizarea completă a proiectului este prevăzută pentru patru ani, iar investiţia totală este de 120 milioane de euro", afirmă Andrada Anuţa, PR manager în cadrul Adama.

Proiectul va fi dezvoltat în partea de nord a oraşului Ploieşti, pe un teren de 120.000 metri pătraţi, suprafaţa construită fiind de 95.000 metri pătraţi."Acesta este cel mai mare proiect pe care Adama îl realizează în Ploieşti, urmând să mai construiască în acest oraş încă două complexuri mai mici. Unul dintre ele, Evocasa Ploieşti, va cuprinde 250 de apartamente şi spaţii comerciale şi va include imobile de 18 etaje", a spus Anuţa.

Adama Holding are în stadiu de planificare şi execuţie 30 de proiecte rezidenţiale şi de birouri, în mai multe oraşe din România, precum Bacău, Bucureşti, Braşov, Iaşi, Ploieşti sau Oradea, în valoare totală de peste 1,5 miliarde de euro. Aceste proiecte totalizează 12.000 de apartamente şi 75.000 metri pătraţi de spaţii comerciale şi birouri, care urmează să fie livrate în următorii cinci ani.

Un proiect şi mai ambiţios este cel al unui grup de investitori israelieni, printre care şi Eurohabitat, care vrea ca tot în următorii patru ani să construiască un nou cartier, Carino. Acest proiect presupune o investiţie de circa jumătate de miliard de euro. Ar urma să fie construite peste 2.500 de apartamente în 11 imobile, iar fondurile necesare finanţării proiectului vor fi acordate de Piraeus Bank.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite