American Colony intra pe piata româneasca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezvoltatorul imobiliar American Colony, listat la bursa din Tel Aviv, anunţă că subsidiara sa din România va începe în luna mai lucrările la primul proiect autohton. Până în 2014, compania

Dezvoltatorul imobiliar American Colony, listat la bursa din Tel Aviv, anunţă că subsidiara sa din România va începe în luna mai lucrările la primul proiect autohton. Până în 2014, compania îşi propune să construiască 25.000 de locuinte.


Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 100 milioane de euro. În urma acesteia, în oraşul Voluntari ar urma să apară 1.400 de noi apartamente. "Deşi în Israel compania noastră activează cu precădere pe piaţa imobilelor de lux, ansamblul din Voluntari se va adresa clasei de mijloc autohone. Preţul metrului pătrat începe de la 1.300 de euro şi poate ajunge la 1.550 de euro", a declarat pentru "Adevărul" Ofir Gamliel (foto), director de marketing al Intercolony, subsidiară a American Colony.

Constructorii din Israel, pe şantiere româneşti

Conform acestuia, compania-mamă are intenţia ca până la finele acestui an să adune de pe piaţa londoneză de investiţii alternative (AIM) circa 400 milioane de euro. Aceste fonduri ar urma să fie folosite pentru finanţarea proiectelor rezidenţiale ale companiei din România şi din statele vecine. "Ne propunem ca până în 2014 să avem în lucru 25.000 de unităţi locative doar pe piaţa românească", subliniază reprezentantul Intercolony.


Problemele de pe piaţa locală de construcţii i-au determinat pe investori să ia în calcul soluţia unui antreprenor general din Isreal, ICEC, o companie care face şi ea parte din grupul American Colony. Finanţarea proiectului din Voluntari se va face din fonduri proprii, spun reprezentanţii companiei, însă alături de Intercolony va mai apărea şi un alt investitor israelian.


Cel mai mare proiect al companiei pentru piaţa imobiliară românească va fi realizat tot în parteneriat cu un alt investitor din Orientul Mijlociu. Pe un teren de circa un milion de metri pătraţi din Afumaţi, compania intenţionează să construiască începând din 2009 un veritabil minioraş.


Un alt proiect al companiei va fi realizat în zona Floreasca din Capitală. Acesta va cuprinde doar apartamente de lux, al căror preţ de vânzare va putea ajunge şi la 5.000 de euro pe metru pătrat, conform celor spuse de reprezentanţii Intercolony.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite