Afaceri imobiliare europene de peste 120 miliarde de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţiile în real estate din Europa au crescut cu 9% în prima jumătate a anului, ajungând la 120,7 miliarde de euro. Analiştii estimează ca această creştere va continua şi în a doua

Investiţiile în real estate din Europa au crescut cu 9% în prima jumătate a anului, ajungând la 120,7 miliarde de euro. Analiştii estimează ca această creştere va continua şi în a doua parte din 2007, potrivit unui raport dat publicităţii de compania imobiliară Jones Lang LaSalle.

Marea Britanie a participat cu 34% la volumul total al investiţiilor, activităţile de real estate pe această piaţă crescând cu 4%, până la 40,6 miliarde de euro, potrivit raportului "European Capital Markets Bulletin" al companiei Jones Lang LaSalle (JLL). Volumul tranzacţiilor din Germania a crescut cu 25% în comparaţie cu anul 2005, până la 26,6 miliarde de euro, reprezentând un sfert din totalul volumului european. Franţa a ocupat cea de-a treia poziţie, cu un volum de 15 miliarde de euro, în timp ce Olanda s-a clasat pe locul patru, cu 6,6 miliarde de euro.

Directorul executiv al European Capital Markets din cadrul companiei Jones Lang LaSalle, Tony Horrell, susţine că în continuare investiţiile în acest domeniu vor înregistra o creştere semnificativă în Europa. "După un start furtunos putem spune că 2007 va fi încă un an în care volumul investiţiilor va depăşi previziunile. Cu toate acestea, putem spune că investiţiile pe piaţa din Marea Britanie în comparaţie cu restul continentului este totuşi în scădere", a declarat Tony Horrell. Jones Lang LaSalle furnizează servicii de consultanţă pentru achiziţii şi vânzări de proprietăţi, investiţii şi management imobiliar, fiind prezentă cu peste 125 de reprezentanţe în 50 de state.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite