Afaceri : construcţii, materiale şi utilaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa de cărămidă va creşte cu până la 15% CONSTRUCTII: Codul Construcţiilor nu este agreat nici de Ministerul Dezvoltării, Locuinţei şi Lucrărilor Publice (MDLPL).

Piaţa de cărămidă va creşte cu până la 15%

CONSTRUCTII: Codul Construcţiilor nu este agreat nici de Ministerul Dezvoltării, Locuinţei şi Lucrărilor Publice (MDLPL). Autorităţile au anunţat Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) printr-o adresă oficială că nu susţine proiectul de lege privind Codul amenajării teritoriului, al urbanismului şi al construcţiilor.

MDLPL susţine că aprobarea proiectului ar avea drept rezultat fragmentarea şi dispersarea dispoziţiilor, comasarea actelor normative în vigoare din domenii distincte, în contradicţie cu alcătuirea actuală a sistemului de acte normative din domeniu, dar şi că elaborarea proiectului de act normativ s-a făcut cu un viciu de procedură.

În plus, reprezentanţii MDLPL spun că ministerul are în curs de derulare o acţiune de auditare a legislaţiei româneşti din domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului, în vederea stabilirii oportunităţii modificării şi eventual a codificării acesteia, iar intenţia ISC de a cuprinde în Codul Construcţiilor elemente din legislaţia specifică domeniilor amenajării teritoriului şi urbanismului este inoportună.

Şi reprezentanţii arhitecţilor, ai constructorilor, ai urbaniştilor şi ai sindicatelor şi-au exprimat săptămâna trecută dezacordul cu privire la propunerea ISC. "Noi nu ne opunem ideii de cod al construcţiilor, care este absolut necesar în România. Propunerile făcute de noi către ISC sunt însă ignorate. Mai mult, acest document nu ne-a fost trimis spre consultare", a declarat Laurenţiu Plosceanu (foto), preşedinte al Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii. (Andrei Panait)

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite