Afaceri : construcţii, materiale şi utilaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Construcșii: Un studiu realizat de firma poloneză PMR arată că piaţa locală a construcţiilor s-a majorat anul trecut cu 33,6% şi se cifrează la 15 miliarde de euro. De asemenea, conform

Construcșii: Un studiu realizat de firma poloneză PMR arată că piaţa locală a construcţiilor s-a majorat anul trecut cu 33,6% şi se cifrează la 15 miliarde de euro. De asemenea, conform aceluiaşi studiu, sectorul construcţiilor va înregistra creşteri-record până în 2010, pe fondul dezvoltării economice şi accesării de fonduri europene, destinate în principal sectorului de infrastructură.

Pe de altă parte, potrivit Patronatului Societăţilor din Construcţii (PSC) şi Asociaţiei Române a Antreprenorilor în Construcţii, piaţa locală a înregistrat anul trecut o valoare de numai 12 miliarde de euro, avansul prognozat pentru acest an fiind cuprins între 20% şi 25%.

"Pentru acest an preconizez o creştere de până la 15 miliarde de euro pe fondul atragerii fondurilor europene pentru infrastructură şi cererii ridicate de locuinţe", a declarat Gheorghe Polizu, preşedinte al PSC. În studiul firmei poloneze de consultanţă şi cercetare PMR se arată că, pe segmentul construcţiilor comerciale, investitorii şi dezvoltatorii au început să caute noi amplasamente, în contextul majorării preţurilor la terenuri şi al saturaţiei relative a pieţei din Capitală, zonă care a dominat acest sector în ultimii ani.

Oraşele Cluj-Napoca, Timişoara sau Constanţa sunt destinaţiile noi vizate de investitorii interesaţi să dezvolte centre comerciale sau proiecte industriale, având în vedere preţurile mai mici ale terenurilor, puterea mare de cumpărare şi localizarea georgrafică apropiată de graniţa cu Europa de Vest sau de Marea Neagră.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite