Afaceri : construcţii, materiale şi utilaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constructii: Compania de construcţii şi prefabricate Pomponio S.A., din Alba Iulia, se va lista la BVB, printr-o ofertă primară iniţială de vânzare de acţiuni (IPO). Obiectul ofertei îl

Constructii: Compania de construcţii şi prefabricate Pomponio S.A., din Alba Iulia, se va lista la BVB, printr-o ofertă primară iniţială de vânzare de acţiuni (IPO). Obiectul ofertei îl constituie vânzarea unui număr de aproximativ 14,62 milioane de acţiuni, adică 25% din capitalul social majorat al firmei. "Fondurile atrase vor fi folosite, alături de alte surse proprii, la finanţarea planurilor de dezvoltare ale societăţii pentru anul 2008.

Cele mai recente investiţii ale companiei includ achiziţia principalelor active la două societăţi din Hunedoara, în valoare de 4,5 milioane de euro, şi a unei staţii de betoane de mare capacitate din Turda. Intenţionăm să acordăm dividende cu o pondere de până la 40%", a declarat Luca Anversa, în calitatate de preşedinte al Pomponio S.A.

Pentru acest an, compania are în vedere investiţii totale de 16 milioane de euro, pentru creşterea capacităţii de producţie a fabricii de prefabricate, mutarea companiei în Simeria şi încheierea unui contract de exploatare a unei cariere de piatră la Gârbova.

Compania mai vizează construirea unei fabrici de structuri metalice în Alba, în colaborare cu o firmă italiană. Societatea a înregistrat, în primul trimestru al acestui an, o cifră de afaceri de 18,4 milioane de lei, în creştere cu 13% faţă de perioada similară a anului trecut. "Pentru 2008, estimăm o creştere a cifrei de afaceri cu 55%, până la 93 de milioane de lei, în baza contractelor existente", a mai declarat Luca Anversa.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite