Esplanada, proiectul imobiliar de 1 miliard de euro, s-a blocat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezvoltatorul proiectului Esplanada din Bucureşti şi-a suspendat activitatea pentru trei ani, pentru că foştii proprietari ai terenului situat în Bucureşti, au revendicat jumătate din întreaga suprafaţă, de 11 hectare.

TriGranit Development România, care intenţiona să dezvolte proiectul imobiliar Esplanada din Bucureşti, evaluat la un miliard de euro, şi-a suspendat activitatea pentru trei ani, începând cu 1 aprilie, potrivit unui anunţ al companiei, citat de Mediafax.
Iniţial, lucrările erau prevăzute să înceapă în 2007, pentru derularea investiţiei autorităţile încheind încă din 2006 un memorandum de colaborare cu reprezentanţii dezvoltatorului.

Proiectul urma să fie dezvoltat pe un teren de 10,7 hectare şi să aibă o suprafaţă totală construită de 800.000 metri pătraţi. Investiţia ar fi inclus clădiri de birouri, comerciale, hoteliere, rezidenţiale şi cu destinaţie socială şi culturală.
Statul român, care deţine o parte din teren, ar fi urmat să beneficieze, după realizarea primei faze a proiectului, de o clădire în valoare de peste 40 de milioane de euro destinată activităţilor culturale, spaţii de birouri pentru instituţii ale statului de circa 12.000 de metri pătraţi, precum şi parcări subterane publice.

Întregul ansambl ar fi trebuit să revină statului după 49 de ani, când expira parteneriatul cu dezvoltatorul proiectului. TriGranit Development Corporation este o companie internaţională specializată în dezvoltarea şi managementul de proiecte imobiliare, fiind activă în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite