EADS aduce la Braşov o investiţie de 100 mil. euro - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre investiţia de 100 mil. euro de la Braşov, creşterea magazinelor de tip discount sau scăderea pieţei construcţiilor în 2010. Printre alte subiecte, acţionarii Flamingo şi-au ales administratorul special, iar Intercapital Invest a încheiat anul aproape pe zero.

EADS aduce la Braşov o investiţie de 100 mil. euro. Premium Aerotec GmbH, parte a concernului franco-germano-spaniol EADS (European Aeronautic Defence and Space Company), va semna, în zilele următoare, împreună cu autorităţile române, un contract de aproximativ 100 mil. euro pentru construirea, la Braşov, pe platforma IAR Ghimbav, a unei fabrici de componente pentru avioanele Airbus. Este vorba despre o investiţie greenfield, care ar urma să intre sub incidenţa legii offsetului şi care va beneficia de un ajutor de stat de aproximativ 40 de milioane de euro, potrivit primarului Braşovului George Scripcaru, scrie Ziarul Financiar.

Afacerile magazinelor de tip discount cresc odată cu recesiunea.
Tot mai mulţi consumatori au fost atraşi de magazinele care comercializează produse la un preţ mai redus, în defavoarea supermarketurilor. În acelaşi timp, hipermarketurile au continuat să fie in topul preferinţelor românilor şi anul trecut. Pe de altă parte, chiar dacă alocă aceleaşi sume pentru cumpărături ca în 2008, frecvenţa cu care trec pragul magazinelor a fost mai mică. Foarte puţini români merg la shopping pentru a ţine pasul cu moda, se arată într-un studiu GfK, potrivit Financiarul.

Piaţa construcţiilor scade şi în 2010. Piaţa construcţiilor îşi continuă declinul şi în acest an. Reprezentanţii patronatului din sector estimează o scădere de aproximativ 9%, faţă de 2009. Anul trecut, 20.000 de companii cu activităţi în construcţii au intrat în insolvenţă sau faliment, iar peste 70.000 de angajaţi au fost disponibilizaţi. În 2009, piaţa construcţiilor a scăzut cu 17% faţă de anul anterior, de la 14,3 miliarde de euro la 12,2 miliarde. Tendinţa se va păstra şi în 2010, spune preşedintele Asociaţiei Române a Antreprenorilor din Construcţii, care estimează o contracţie a pieţei de circa 9 procente, notează Money.

Acţionarii Flamingo şi-au ales administratorul special. Acţionarii Flamingo International (FLA), companie aflată în insolvenţă, l-au desemnat administrator special pe preşedintele Consiliului de Administraţie, Adrian Olteanu, şi au aprobat susţinerea financiară a retailerului prin împrumuturi sau alte modalităţi de finanţare. Olteanu nu va fi remunerat pentru funcţia de administrator special, potrivt unui comunicat al retailerului de IT-C, de electronice şi electrocasnice transmis ieri Bursei şi citat de Curierul Naţional.

Intercapital Invest a încheiat anul aproape pe zero.
Rezultatul net estimat al casei de brokeraj Intercapital Invest a fost apropiat de zero, la finalul anului trecut, similar cu situaţia înregistrată în anul 2008 (când compania a înregistrat o pierdere de numai 29.763 lei), se arată într-un comunicat al companiei. Afacerile au însumat, anul trecut, 2,72 milioane lei, pe fondul unor venituri totale estimate de 5,57 milioane lei, în timp ce, în 2008, societatea a raportat o cifră de afaceri de 4,02 milioane lei şi venituri totale de 8,58 milioane lei, informează Bursa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite