Sistemele de sănătate vor fi puse la grea încercare în 2030: unul din zece adulţi va avea diabet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul din 10 adulti va avea diabet zaharat, în anul 2030, ceea ce va reprezenta o grea încercare pentru sistemele de sănătate din întreaga lume, potrivit unui raport al Federaţiei Internaţionale a Diabetului, preluat de Reuters.

În cazul în care nu vor fi luate măsuri urgente, este de aşteptat ca numărul persoanelor ce suferă de diabet să crească până la 552 de milioane în 2030 de la 366 de milioane în 2011. Acest lucru înseamnă un nou diagnostic la fiecare 10 secunde.

Majoritatea diabeticilor sunt de tip 2, ceea ce înseamnă îmbolnăviri cauzate de dieta săracă în nutrienţi, obezitate şi lipsa exerciţiului fizic, îmbolnăvirile fiind în creştere pe măsură ce ţările în curs de dezvoltare adoptă un stil de viaţă mai apropiat de cel Occidental.

Decesele asociate diabetului ajung în acest moment la 4,6 milioane de oameni în fiecare an pe plan mondial.

Producătorii mondiali distribuie în acest moment mai multe grupe de medicamente cu arie largă de acoperire ieftine, însă doresc să introducă noi tipuri de scheme de tratament.

Vanzarile globale de medicamente diabet zaharat au totalizat 35 miliarde dolari anul trecut şi ar s-ar putea situa la 48 de miliarde de dolari până în 2015.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite