41 de deputaţi obligă firmele să-şi angajeze contabil cu normă întreagă - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică scrie despre propunerea ca firmele să-şi angajeze contabil cu normă întreagă, decizia lui Videanu privind bonusurile din energie şi despre adoptarea legii Camerelor Agricole. Printre alte subiecte, Ford s-a apropiat de Dacia în topul celor mai cumpărate maşini, iar mieii noştri sunt sacrificaţi în Bulgaria.

41 de deputaţi obligă firmele să-şi angajeze contabil cu normă întreagă

 41 de deputaţi ai Partidului Democrat Liberal (PDL) semnează o propunere legislativă care obligă toate cele 700.000 de firme din România să-şi angajeze contabili cu normă întreagă. Nu unul, ci doi. Textul legislativ, ajuns la Senat, a stârnit deocamdată scandal doar în lumea contabilă, problema fiind dezăbtută puternic pe forumurile de specialitate. "Prin compartiment se înţelege ansamblul persoanelor cu pregătire economică sau complementară care desfăşoară activităţi de natură financiar-contabilă. Nu se pot organiza compartimente formate dintr-o singură persoană, încadrată cu contract parţial de muncă sau în baza unei convenţii civile”, arată textul propunerii de modificare a legii contabilităţii, potrivit Money.

Videanu taie bonusurile din energie, speriat de reacţia opiniei publice

Directorii generali ai companiilor aflate în portofoliul Ministerului Economiei vor putea primi sumele prevăzute în contractul de mandat dacă îşi vor depăşi obiectivele negociate  cu conducerea instituţiei, nu doar dacă le vor îndeplini, aşa cum se întâmplă în prezent, a declarat ieri ministrul de resort, Adriean Videanu, citat de Financiarul. De asemenea, sumele prevăzute în aceste contracte de mandat sunt mai mici decât cele menţionate în proiectul publicat zilele trecute pe site-ul ministerului. „De la 1 iunie, un director general va primi un  salariu asemănător celui de secretar de stat (6.600 de lei - n.r.) doar dacă îşi va îndeplini criteriile de performanţă", a spus Videanu.

Legea Camerelor Agricole ar putea fi adoptată în următoarele luni

Legea Camerelor Agricole ar putea fi adoptată în Parlament în prima parte a acestui an, a declarat, ieri, ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru. "După apariţia acestei legi, sperăm ca organizarea serviciilor agricole la nivel local să fie pusă pe alte baze, pe parteneriatul între fermieri şi guvern, între minister şi organizaţiile de fermieri, aşa cum funcţionează peste tot în Europa", a spus Dumitru, citat de Curierul Naţional.

Ford s-a apropiat de Dacia în topul celor mai cumpărate maşini

Ford şi Dacia, mărcile auto care au şi capacităţi de producţie pe piaţa locală, au vândut în luna ianuarie 1.234 de maşini, având o cotă de piaţă de 30%, potrivit datelor jucătorilor din piaţa auto, care au contorizat o scădere a pieţei de 50%, la 4.100 de unităţi, potrivit ZF.  Astfel, în timp ce francezii de la Renault au înregistrat o scădere de aproape 60% a vânzărilor, la doar 782 de unităţi, Ford este singura marca din top zece care a înregistrat o creştere a numărului de maşini vândute în luna ianuarie, după un avans de 10%, până la 452 de maşini, ceea ce i-a adus o cotă de piaţă de 11% şi a doua poziţie în topul vânzărilor de maşini.

Mieii noştri, sacrificaţi în Bulgaria

În pragul sărbătorilor Pascale, mieii noştri sunt mânaţi de către fermieri peste Dunăre, în Bulgaria, ca să fie sacrificaţi şi sunt întorşi de către aceştia înapoi, în pieţele şi magazinele din ţară, ca marfă de import mai scumpă, în unele cazuri şi cu 20%. Asta din cauză că ţara noastră nu are suficiente abatoare, iar tariflele sunt mari, spun crescătorii de animale şi reprezentanţii instituţiilor statului, potrivit Ziarului Bursa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite