Cum să cucereşti o poziţie mare într-o bancă mică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul director al Diviziei de Retail a Leumi preferă băncile mici, în care îşi poate pune mai rapid în practică ideile. La Volksbank a reuşit să creeze echipe omogene, dar crede că mai

Noul director al Diviziei de Retail a Leumi preferă băncile mici, în care îşi poate pune mai rapid în practică ideile. La Volksbank a reuşit să creeze echipe omogene, dar crede că mai trebuie să lucreze la eficienţa comunicării.
De săptămâna trecută, Bank Leumi România are un nou director. Cătălin Ionescu ocupă postul de Senior Director al Diviziei de Retail. Din această poziţie, el va coordona sucursalele, direcţia de marketing şi PR, direcţie care se ocupă de dezvoltarea de produse de retail şi direcţia de carduri.
Ultimele schimbări de job ale sale au fost la bănci din ce în ce mai mici, pe poziţii tot mai mari. "Am preferat băncile mai mici, pentru că atmosfera şi modul de lucru îţi permit să faci mai multe lucruri. Ai o satisfacţie rapidă şi complexă, poţi să amprentezi activitatea băncii prin mult mai multe lucruri", apreciază Ionescu. El crede că într-o bancă mare este mult mai greu să pui în practică o idee. În plus, şi meritele se văd mai uşor în organizaţiile mici, fapt ce poate ajuta ascensiunea. "În băncile mici poţi să faci ceva, să arăţi şi lumea să te aprecieze", crede noul director.
Cătălin Ionescu apreciază că punctele sale tari constau în faptul că a învăţat de la manageri foarte buni cum se gestionează o bancă în mod eficient. La Volksbank a experimentat un management în care a delegat foarte mult activităţile. "De aceasta am şi reuşit să mă desprind uşor, fără să las în urmă o traumă foarte mare la nivelul retailului, pentru că oamenii ştiau ce au de făcut şi, în momentul în care am ieşit din structură, ei şi-au continuat munca mai departe, fără să depindă de cineva", crede Ionescu. Un alt punct forte al său este capacitatea de a crea "o atmosferă de muncă în echipă, în care toată lumea să-şi facă treaba cu plăcere, fără tensiuni interne, fără stres", dovedită în experienţele anterioare.
La puncte slabe, managerul ar trece comunicarea pe care ar vrea să o adapteze corect fiecărei situaţii şi fiecărui om în parte. "Probabil că trebuie să învăţ să comunic mai eficient", consideră managerul.
Ionescu crede că momentul-cheie al carierei sale a fost chiar intrarea în sistemul bancar, pentru că restul a venit de la sine. Un alt element care a avut impact asupra carierei sale este întâlnirea cu Laurenţiu Mitrache, pe atunci vicepreşedinte la Demir Bank, pe care l-a urmat la Volksbank şi apoi la Leumi, acolo unde acum este preşedinte. Unii pot să-şi dorească să lucreze la o firmă mai prestigioasă decât cea la care sunt, iar alţii preferă să lucreze cu anumiţi oameni, explică Ionescu.
Sistemul bancar s-a schimbat profund în cei nouă ani de când lucrează în domeniu. Media de vârstă a scăzut semnificativ, competiţia a devenit din ce în ce mai mare între bănci, dar şi între angajaţi, iar oportunităţile de carieră s-au diversificat. "La momentul în care m-am angajat îmi doream să lucrez în sistemul bancar şi aş fi acceptat orice variantă salarială", spune Ionescu. Acum, el crede că un tânăr care vrea să intre în sistemul bancar poate să emită pretenţii datorită faptului că cererea pe piaţă este mult mai mare decât oferta. Cursurile de pregătire sunt şi ele mai numeroase.
Vorbind despre planurile la Leumi, cuvintele-cheie sunt "inovaţii" şi "servicii de calitate". Ionescu crede că piaţa permite încă dezvoltări în multe direcţii existând numeroase nişe de speculat. Cea mai dificilă provocare cu care se va confrunta este dată de coordonarea sucursalelor şi adaptarea lor la noua viziune a managementului, odată cu preluarea de către Leumi a reţelei Eurombank din această toamnă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite