Creditorii Greciei vor "actualizarea" programului de austeritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creditorii Greciei se vor deplasa la Atena luni cu scopul de a "actualiza" programul de austeritate şi de reforme al Greciei, a anunţat joi preşedintele Eurogrupului Jean-Claude Juncker, relatează AFP.

Juncker a precizat, la finalul reuniunii miniştrilor de Finanţe ai zonei euro de la Luxemburg, că Fondul de susţinere european (FESF) va debloca un miliard de euro pentru Grecia "până la sfârşitul lunii".

Noul guvern grec a anunţat că primul său proiect va fi "revizuirea condiţiilor memorandumului" de austeritate "fără a pune în pericol calea europeană a ţării sau menţinerea sa în zona euro".

Atena se pregăteşte mai ales să ceară creditorilor săi doi ani în plus pentru a îşi consolida conturile, ceea ce ar putea implica un nou împrumut de 16 până la 20 de miliarde de euro, conform agenţiei de presă Ana.

La rândul său, directoarea Fondului monetar internaţional, Christine Lagarde, a solicitat Băncii centrale europene (BCE) să fie "mai creativă" în serviciul creşterii economice pentru a ajuta zona euro să rezolve criza datoriilor.

Uniunea monetară are nevoie de o "politică creativă şi inventivă care să reuşească să înducă în cadrul zonei euro o politică monetară ce permite creşterea", a declarat Lagarde.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite