Topul oraşelor cu cele mai mari salarii din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oslo, Zurich şi Geneva se află în top trei cele mai scumpe oraşe din lume, urmate fiind de Tokyo, Copenhaga, New York şi Stockholm, potrivit unui studiu publicat astăzi de Union de Banques Suisses (UBS).

La polul opus, oraşele Mumbay, din India, Manila din Filipine şi Bucureşti, sunt cele mai ieftine din lume.

La capitolul câştiguri salariale, observăm că un oraş scump găzduieşte locuitori cu salarii mari. Prin urmare, dacă în topul oraşelor scumpe  Oslo, Zurich şi Geneva ocupă primele poziţii, în topul salariilor mari, pe locurile fruntaşe se află Zurich, Copenhaga şi Geneva. Bucureştiul nu mai ocupă locul 70 din 73, ci urcă pe 61, înaintea unor oraşe precum Beijing, Sofia, Kiev sau Mumbai.

Studiul, care a luat în calcul preţurile, veniturile şi puterea de cumpărare de 73 de oraşe mari din întreaga lume, în perioada martie 2009 şi iunie 2010, reprezintă o actualizare a ultimei cercetări, publicate anul trecut.

Londra e pe locul 10, Paris pe 14, Dubai pe 16, iar Los Angeles pe 17, în topul celor mai scumpe oraşe.

Cercetarea a fost efectuată în funcţie de costul a 122 de produse şi servicii şi a inclus 112 întrebări referitoare la salarii, deduceri salariale şi ore de lucru pentru 15 locuri de muncă diferite. „Am încercat ca produsele alese să reprezinte un coş al consumatorului mediu, care să includă haine, produse alimentare, electrocasnice sau servicii”, a declarat Daniel Kalt, director de cercetare economică în cadrul UBS. De altfel, acesta atrage atenţia asupra impactului pe care chiria îl are în determinarea costului vieţii. Astfel, dacă includem şi chiria, New York se află în fruntea clasamentului.

Iată topul complet

image
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite