Noi controverse pe piaţa asigurărilor auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sistemul contractului RCA, încheiat pe o perioadă nedeterminată între client şi asigurător, şi care obligă clientul să notifice cu 30 de zile înainte societatea de asigurări în cazul în

Sistemul contractului RCA, încheiat pe o perioadă nedeterminată între client şi asigurător, şi care obligă clientul să notifice cu 30 de zile înainte societatea de asigurări în cazul în care doreşte să-şi schimbe compania, creează bariere şi încurcături în piaţă. Potrivit lui Adrian Ciocănea, secretar de stat în Ministerul Integrării, sistemul "reprezintă o barieră la deschiderea pieţei", iar "transformarea unui beneficiar de serviciu într-un client semicaptiv nu poate fi acceptată".
Oficialul MIE a anunţat că este foarte posibil ca Ministerul Integrării să ceară cât de curând CSA să găsească o soluţie pentru înlăturarea sau modificarea acestei reglementări. Preşedintele CSA, Nicolae Crişan, a anunţat disponibilitatea CSA de a analiza situaţia şi a modifica reglementările: s-ar putea introduce o clauză de renunţare la data expirării contractului, sau contractul ar putea înceta dacă clientul nu plăteşte prima de asigurare. Albin Biro, membru în consiliul de conducere al CSA, consideră că introducerea contractelor de asigurare RCA ajută la actualizarea bazei de date CEDAM (în care se pot verifica poliţele de asigurare ale partenerilor de trafic), reducând mult nivelul informaţiilor de actualizat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite