Mii de specialişti din asigurări vor beneficia în 2012 şi 2013 de cursuri gratuite de perfecţionare (P)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia Institutul de Management în Asigurări (IMA), în parteneriat cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universitatea "Ovidius" din Constanţa,

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara, Asociaţia pentru promovarea învăţământului European Mureş, Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România (UNSICAR), derulează, pe o perioadă de trei ani, începând cu ianuarie 2011, proiectul "Program naţional de formare profesională a specialiştilor şi intermediarilor din asigurări."

Proiectul se află în anul al doilea de implementare, până în prezent rezultatele principale fiind reprezentate de crearea capacităţii de organizare a cursurilor de către Fundaţia Institutul de Management în Asigurări şi cele 6 filiale ale sale, din oraşele Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Tg. Mureş şi Timişoara.

În anul 2011, au fost organizate cursuri în toate cele 6 regiuni de dezvoltare acoperite de proiect, pe 3 dintre tematicile vizate, şi anume:

- Cursul "Constatarea, soluţionarea şi plata daunelor auto" (7 cursuri);

- Cursul "Negociere şi tehnici de vânzare" (2 cursuri);

- Cursul "Reglementări contabile în asigurări pentru brokeri de asigurare" (1 curs).

La cele 10 cursuri organizate în anul 2011 au participat 262 persoane, din care 83 manageri şi 179 angajaţi, respectiv 74 persoane de sex feminin şi 188 persoane de sex masculin.

Pentru anul anul 2 al proiectului (ianuarie - decembrie 2012) sunt planificate 186 cursuri, la care urmează a participa maxim 5.208 persoane.

Proiectul se adresează specialiştilor şi intermediarilor din domeniul asigurărilor. Prin introducerea de tehnologii moderne şi soluţii organizaţionale, proiectul va contribui la dezvoltarea profesională a personalului din asigurări şi va conduce la creşterea calităţii serviciilor oferite şi la îmbunătăţirea adaptabilităţii lor la mediul economic, aflat în continuă schimbare.

În cadrul proiectului, vor fi organizate cel puţin 295 de cursuri, pe tematici specifice domeniului asigurărilor, pentru un grup ţintă de 8.260 persoane cursuri-om, după cum urmează:

- angajaţi - 7.269 persoane (cursuri-om);

- manageri de la toate nivelurile - 826 persoane (cursuri-om);

- persoane fizice autorizate - 165 persoane (cursuri-om).

Cursurile sunt gratuite, participanţii urmând a primi şi o subvenţie de participare la curs în valoare de 50 lei/zi.

Pentru lista tematicilor acoperite de cursuri, planificarea pe regiuni, respectiv pentru înscrierea online la cursuri, vă rugăm să accesaţi site-ul proiectului - www.imasig.ro.

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. ´Investeste in oameni!

Contract de finantare POSDRU/81/3.2/S/49461, axa prioritara nr. 3, Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor, domeniul major de interventie 3.2. Formare si sprijin pentru intreprinderi si angajati pentru promovarea adaptabilitatii.

Persoana de contact:
Ciprian NICOLAE - Manager proiect
Fundatia Institutul de Management in Asigurari
Tel: 021 230 51 20, Fax: 021 230 51 22

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite