Care sunt companiile cu cea mai proastă reputaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încrederea consumatorilor se câştigă destul de greu, dar poate fi pierdută foarte uşor. Cel mai bine o ştiu companiile care au ajuns să aibă o reputaţie proastă.

Potrivit unui top realizat de “Business Insider”, companiile cu cea mai proastă reputaţie sunt: 

1.    Facebook

În ciuda faptului că Facebook are peste 800 de milioane de utilizatori, există multe persoane care sunt nemulţumite de serviciile acestei companii. Cele mai multe plângeri vin pe tema păstrării confidenţialităţii datelor personale. În comparaţie cu alte companii din social media, Facebook are cel mai mic grad de satisfacţie a clienţilor din America. Site-ul a iritat în mod repetat utilizatori, prin neglijarea informaţiilor cu caracter personal.

2.    American Airlines

Compania-mamă ,AMR Corp, a intrat în faliment în noiembrie 2011. În urma acestui eveniment, practic, acţiunile companiei s-au devalorizat. Compania aeriană a obţinut recent cea mai proastă reputaţie din cauza serviciilor nu foarte bune. Compania este renumită pentru anularea multor zboruri.

3.    AT&T

Cea mai mare companie de telecomunicaţii din Statele Unite, AT&T, a obţinut recent cel mai mic scor dat de JP Power pentru performanţa internetului wireless pentru clienţi. Compania AT&T a fost atacată atât de guvern cât şi de presă pentru ceea ce mulţi au văzut  ca o încercare de a institui un monopol, prin preluare T-Mobile. Consumatori s-au temut că noua companie va avea o influenţă puternică asupra preţurilor.

4.    Nokia

Cota de piaţă a smartphone-urilor Nokia a scăzut de la un trimestru la altul, astfel acţionarii au avut de suferit. Cel mai probabil Nokia îşi va pierde poziţia de lider al telefoanelor. Şi încrederea consumatorilor a fost foarte mult afectată. Potrivit Interbrand, valoarea brandului Nokia a scăzut cu 15% în ultimul an.

5.    Goldman Sachs 

Reputaţia proastă a Goldman Sachs a fost cimentată în momentul în care guvernul i-a dat în judecată pentru fraudă în 2010. Goldman Sachs a vrut să returneze doar o mică parte din bani, adică 550 de milioane de dolari, ceea ce a însemnat o jignire pentru guvern având în vedere cât de bogată este compania. Aşadar, acuzaţiile de fraudă nu s-au oprit, ele au accelerat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite