Cel mai bogat chinez a început să cumpere industria germană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Germania se vede pusă în faţa creşterii prezenţie chinezeşti într-unul dintre cele mai importante sectoare ale producţiei interne: „Mittelstand”, adică sectorul format din companiile mici şi mijlocii, esenţiale pentru industria germană, este pe punctul de a renunţa la unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi.

Sany, compania deţinută de cel mai bogat om din China, Liang Wenge, intenţionează să achiziţioneze Putzmeister, una dintre companiile de familie reprezentativă pentru sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii din Germania.

Deşi nu este pentru prima oară când o companie chineză se implică în zonă, această achiziţie este semnficativă pentru că arată disponibilitatea proprietarilor germani de a vinde întreprinderi cu istoric, simboluri pentru industria germană, ce formează în acelaşi timp coloana vertebrală a producţiei industriale a economiei acestei ţări.

Citeste aici despre evolutia somajului in U.E. si in Germania

Putzmeister, compania producătoare de pompe de beton, urmează a fi cumpărată pentru 360 de milioane de euro de către Sany. Compania germană este o afacere de familie cu venituri de aproximativ 570 milioane de euro, notează portalul financiar Business Insider.

Transferul de proprietate nu pare a fi totuşi chiar aşa de simplu, deoarece câteva sute de muncitori au protestat împotriva vânzării.

În acelaşi timp, pentru Germania, achiziţia Putzmeister de către Sany ar putea însemna primul pas pe calea unei viitoare implicăritot mai masive a Chinei în sectorul industrial al celei mai importante economii europene.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite